2024. március 29. - Auguszta

Hamilton és a BLM mozgalom

A korábbi években a klasszikus ezüstös színben pompázó Mercedesek az idei szezonban sötétebb színben tündökölnek. A változás elsőre sokakat meglepett, de azt be kell látni, hogy az autók fényezése így is csodálatos. De mi állhat a fekete színezés mögött? Cikkünkből kiderül!
2020. augusztus 11. kedd 08:32 - HírExtra

Klasszikus szín

A Mercedes autói már a két világháború között is elengáns ezüst színben kanyarogtak a versenypályákon. Színüket a legenda onnan eredezteti, hogy az egyik verseny előtti gépátvételkor az autók nehezebbek voltak az előírtnál, így az éjszaka során a csapat eltávolította az autó fehér fényezését, jelentősen megkönnyítve ezzel a kasztnit.

Az akkoriban vastagnak számító festékréteg nélkül a Mercedesek már megfeleltek a szigorú súlykorlátnak és az ezüstösen csillogó csupasz alumínium paneljeikkel már indulhattak a versenyen. A tradicionális szín az ötvenes évek sikereit követően a 2010-es visszatéréskor is megmaradt.

Honnan jött a fekete szín?

Nem szabad elfelejteni, hogy a 2020-as év eddig a koronavírus-járvány mellett a Black Lives Matter mozgalom megerősödéséről szólt. De mi is ennek a szerveződésnek a célja? Az afroamerikai emberekkel való egyenlő bánásmód és a gyakorlatban is megvalósuló jogegyenlőség biztosítása, amely az Egyesült Államokban sajnos a mai napig nem valósult meg maradéktalanul. Érintettsége okán nem csoda, hogy teljes mellszélességgel állt a kezdeményezéshez a Mercedes töbszörös világbajnoka, Lewis Hamilton, akinek sikerült meggyőznie a csapatfőnököt, Toto Wolfot, hogy az egész istálló támogassa az ügyet. Ez sikerült is, hiszen idén a már említett gyönyörű fekete színben pompáznak a Mercedesek.

Hogy megy idén Hamiltonnak?

Kijelenthető, hogy a Black Lives Matter mozgalom nem igazán találhatna jobb nagykövetet Lewis Hamiltonnál, aki jelenleg az egyik legsikeresebb és legismertebb színesbőrű sportolónak számít. Mivel állandóan reflektorfényben van, igyekszik minden alkalmat megragadni, hogy felhívja a figyelmet a feketéket ért hátrányos megkülönböztetésre. 

2007-es bemutatkozásakor kevesen gondolták volna, hogy a Forma 1 első fekete versenyzőjeként az egyik legsikeresebb is lesz, sőt ha így folytatja, az idei szezon végére akár hétszeres világbajnok is lehet, futamgyőzelmek terén pedig lehagyhatja a legendás Michael Schumachert. Az évet is ennek megfelelően kezdte, hiszen az első három futamból kettőt megnyert, és már most vezeti a világbajnoki pontversenyt.

A Hamilton-rajongóknak természetesen idén sem kell nélkülözniük a kedvencük nevével ellátott fekete vagy türkiz színű ruhadarabokat és kiegészítőket. Nem kell mást tenniük, mint felkeresni Magyarország legnagyobb Mercedes webáruházát, a FansBRANDS.hu oldalt, ahol kedvükre válogathatnak a minőségi termékek közül.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását