2021. augusztus 3. - Hermina

5G: A mobil online játékok új korszaka

Az utóbbi időben sokat hallunk az új, magas frekvenciájú technológiáról, az 5G-ről. Az 5G körüli eszmecserék és viták, valamint az online játékok napjaink legaktuálisabb témái. Az 5G lényegében egy ötödik generációs standard, amelyet hamarosan világszerte használni fognak a mobilhálózatokban. Eredetileg 2019-ben vált elérhetővé, és sokkal nagyobb sebességgel rendelkezik, mint elődei.
2020. július 23. csütörtök 15:29 - HírExtra

Ennek a megnövekedett sebességnek köszönhetően az 5G hatásai a mobil játékokra komoly várakozásoknak adnak teret. Számos szolgáltató kezdte meg már az előkészületi munkákat az 5G-re való átállás érdekében. A lelkes játékosok alig várják, hogy megtudják, mit is jelent mindez a szerencsejáték-iparág számára.

Várhatóan az online kaszinók többsége el fogja végezni az átállást az 5G technológiára. Az 5G elterjedése minden bizonnyal javítani fog a játékosok játékélményén is.

Kaszinószakértőnk, Boross Örs érdekes összeállításából megtudhatjuk, milyen hatások várhatók, ha az 5G hivatalosan is bevezetésre kerül az összes kaszinóban.

Sebesség

A lassú internetkapcsolat és a nem megfelelő hálózati lefedettség meglehetősen gyakori kifejezések a különböző mobilhálózatok jellemzésekor. Az 5G bevezetésével valószínűleg elfelejthetjük ezeket az elkövetkező években. Az 5G ugyanis 20x gyorsabb, mint elődje, a 4G.

A játék szempontjából a megnövekedett sebesség azt jelenti, hogy a gyenge hálózat miatt fellépő lassú betöltési idő és a játékok késése a múlté lesz. A gyorsabb sebesség minimálisra csökkenti majd a hálózati késést. A késleltetés egyes becslések szerint 15 milliszekundumnyi különbséget fog csupán jelenteni.

Felhő-alapú szerencsejáték

A cloud gaming, avagy “felhő-alapú szerencsejáték” olyan típusú online játék, ahol távoli szervereket használnak a játékok futtatására. Ezek a játékok a felhasználó eszközére kerülnek továbbításra. Az 5G - stabil hálózati kapcsolatának köszönhetően - növeli az ilyen típusú játékok népszerűségét és elérhetőségét.

Több szerencsejáték-szolgáltató jelenleg is fejleszti termékeit felhő-alapú szolgáltatásokkal. Ez az előkészítés valószínűleg annak az előrejelzésnek a hatása, hogy az 5G meg fogja változtatni az online játékok fogalmát.

Többszereplős Online Játék

A többszereplős online játékok már most is népszerűek. Az elsődleges negatív jellemzője ezeknek a játékoknak a sebesség. Az 5G drámai módon fogja javítani ezt a jellemzőt, azáltal, hogy csökkenti a késést. A továbbiakban nem lesz szükség óriás átviteli sebességre, ahogy speciális számítógépekre és konzolokra sem.

Ugyanaz a minőség és sebesség érhető majd el az átlagos mobil eszközökről. Mindez pozitív hatással lesz a játékosok internetes költségvetésére is.

Virtuális Valóság

A virtuális valóság használatát számtalan platform mérlegeli. Az 5G-s játékok többféle módon javíthatják ezt az élményt. A sebesség és az alacsony késleltetés miatt a headset-ek vezeték nélkülivé válhatnak, és mindez hatással lehet a grafikára és a felbontásra is.

Valósághű Kiterjesztett Valóság

Lehetséges, hogy az 5G katalizátora lesz a valósághű kiterjesztett valóság-játékok beindításának. Noha ez a technológia a jelenlegi játék érában még nem érhető el, az 5G bevezetése ezt felülírhatja.

Streaming

Az online kaszinók, ill. a hozzájuk hasonló létesítmények gyakran olyan élő szegmenst biztosítanak, ahol közösségi interakciók zajlanak dealer és ügyfél között. Ezt az élő közeget nagyon szokták kedvelni a játékosok, mivel a valódiság érzetét kelti.

Ez a szegmens is javulni fog az 5G-vel, és javul a játékok minősége. Ugyanez mondható el a sportfogadásokról, ahol a játékokat élőben közvetítik. Az e-sportok rajongói szintén profitálnak majd az 5G-ből.

Konklúzió

Úgy tűnik, hogy az 5G-nek köszönhetően az összes kreatív futurisztikus típusú játék elérhető lesz mobiltelefonjainkon. Még a legfejlettebb játékkonzoloknak is nagyon össze kell magunkat szedniük majd, hogy lépést tartsanak az 5G-vel, amikor az teljesen kiépül. A mobil játékélmény várhatóan teljesen újradefiniálódik majd, miután ez a hihetetlen technológia lesz az új norma.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását