2024. március 19. - József, Bánk

Több robot és kobot lesz Magyarországon

A világ vezető kobotgyártója tovább erősíti magyarországi jelenlétét, hogy minél jobban segíteni tudja az ipari automatizálás elterjedését. A Tech-Con Hungária Kft-nél az együttműködés révén nemcsak robotokat, hanem teljes integrált robotrendszereket is kínálnak az ügyfelek számára.
2020. július 23. csütörtök 08:42 - HírExtra

A Tech-Con Hungária Kft. 1992 óta tevékenykedik az ipari automatizálás területén. A vállalat célja, hogy partnerei egy forrásból elérhessék a célgépépítéshez, gyártósori automatizáláshoz használt alkatrészek és kiegészítők teljes körét – az ehhez szükséges megbízható műszaki támogatással együtt. 

A közel 30 éves tapasztalat mellett a nemzetközi cégcsoportuk által nyújtott stabil háttérre és tudásbázisra is támaszkodhatnak. Erre az alapra építkezve folyamatosan bővül a saját tervezésű megoldások köre, mint szállítópályák, FIFO és lean kiszolgáló eszközök, aktuátorok, pneumatikus- és vákuumos megfogók. 

Az Ipar 4.0 trendet követve logikus lépés volt a robotika beemelése kínálatunkba. Célként tűztük ki, hogy mindenképpen önállóan képviselhessük egy elismert világmárka portfólióját. Nemzetközi partneri hálózatunk segítségével kerültünk kapcsolatba a Universal Robotscal. A gyártó innovatív,  globális piacvezető szerepe a kollaboratív robotok terén, régiós fejlődési tervei egybevágnak a Tech-Con Group fejlesztési koncepciójával, így együttműködésünk a szinergiahatás kölcsönös kihasználásra épül.  Célunk, hogy partnereink akár csak magukat a robotokat, akár komplett, integrált robotrendszert be tudják szerezni tőlünk – mondta el Kövesi András a Tech-Con Hungária Kft. cégvezetője. 

A hazai ipar automatizáltsága az elmúlt évtized jelentős fejlődése ellenére elmarad a nyugat-európai országokétól és a régióétól. A magyar kis- és közepes vállalkozások robotizációs szintje 11 százalék, ugyanez a mutató Romániában 15,4, Csehországban pedig 23,3 százalék a Universal Robots legújabb kutatása szerint. A bérek szükségszerű és indokolt emelkedése, a rendelkezésre álló munkaerő korlátossága, illetve legújabb – sajnálatos – fejleményként a koronavírus hatása, egyértelműen a szélesebb körű, komplexebb automatizálási megoldások alkalmazását ösztönzi a gazdasági szférában. 

Az Universal Robots kollaboratív robotkínálata a Tech-Con Kft. szakmai támogatásával, logisztikai hátterével kiegészülve erre az igényre jelent megoldást.

A Universal Robots kollaboratív robotjai jó lehetőséget kínálnak, hogy a gyártó vállalatok mérettől és szinte iparágtól függetlenül megoldják a munkaerőhiánnyal kapcsolatos problémákat, növeljék termelékenységüket és csökkentsék a gyártás minőségéből fakadó problémák számát. Jellemzőikből adódóan költséghatékony, rugalmas és biztonságos automatizációs megoldást nyújtanak az említett kihívások lekezeléséhez az egyszerű programozhatóság, magasfokú és gyors integrálhatóság mellett.

Forrás: Stern Communication
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását