2024. április 18. - Andrea, Ilma

Hol találhatsz rá az igazi zenei változatosságra?

Az idősebb korosztály még jól emlékszik a “hagyományos” rádióhallgatásra: amikor a készülék bekapcsolása után indul a frekvenciavadászat, majd a finomhangolás, hogy az adás lehetőleg recsegéstől mentesen élvezhető legyen.
2020. május 20. szerda 07:13 - HírExtra

A legtöbbjük bizonyára annak idején fejből tudta a legnépszerűbb csatornák frekvenciáit, és hogy melyiken milyen típusú műsorra számíthat. Az internet térhódítása azonban felülírta a jól megszokott rádiózási szokásokat.

A jól bevált recept

Mi a sikeres rádióadó titka? Végy egy csapat karizmatikus, lelkes műsorvezetőt, teremtsd meg a technikai feltételeket, majd sugározd a legnépszerűbb slágereket, legyen szó akár a mai felkapott dalokról, akár az elmúlt évtizedek megunhatatlan örökzöldjeiről. 

Ha valaki véletlenül rátalál a csatornádra, miközben épp egy popikon legismertebb zeneszáma szól, valószínűleg felkelted az érdeklődését, és nem keresgél tovább, hiszen nálad is a kedvenceit hallhajta. 

Ezzel csupán az a gond, hogy nem mindenkinek az aktuális zenei trendek formálják az ízlését. Akadnak, akikből a “csapból is folyó” slágerek visszatetszést váltanak ki. A mai rádióadók nagy része jellemzően ugyanazokat a dalokat játssza, így kerülhetsz abba a helyzetbe, hogy hiába váltogatsz csatornáról csatornára, mégsem lelsz rá az igazi változatosságra. 

Különösen akkor van nehéz dolgod, ha nem kedveled a tucatzenéket, hanem azok a dallamok hoznak lázba, amelyek szűkebb körben ismertek. Az online rádiózás azonban új távlatokat nyit számodra, az interneten ugyanis olyan adókat is találhatsz, amik nem “mindenevők”, hanem célzottan egy-két műfajra specializálódtak. Keresd őket az Online Rádió weboldalán!

Otthon sem ér véget a parti!

Akik otthonosan mozognak a klubéletben, azok bizonyára a szórakozóhely falain kívül is szívesen hallgatnák a kedvenc house, dance vagy trance dalaikat. Az országosan ismert rádióadók többsége azonban sosem játszik ilyesféle zenét, ezért még a kívánságműsorban is bajban vannak a műsorvezetők, amikor valaki egy kevésbé ismert műfajba tartozó felvételt kér tőlük. 

Ezt a hiány igyekszik kikübszöbölni a Dance Wave csatorna, ahol semmi keresnivalója sincs az unalomig ismételt slágereknek, hanem kizárólag a feljebb említett három műfaj legjelesebb képviselőit hallhatod. Ezentúl nem kell kizárólag a YouTube-ra vagy a Spotify-ra hagyatkoznod, hiszen itt is rátalálhatsz kedvenceidre. 

A legtöbb rádióadó programkínálatának szerves részét képezik a különböző beszélgetős műsorok, legyen szó akár hírekről, interjúkról, kultúráról vagy talkshow-ról. Egyesek élvezettel hallgatják őket, másoknak azonban a rádiózás inkább a zenéről szól. 

A Dance Wave nekik igyekszik kedvezni azzal, hogy a csatornán nincs semmiféle felesleges szövegelés vagy reklám, hanem kizárólag színtiszta zene. Így akkor sem kell lemondanod a partihangulatról, ha éppen nincs lehetőséged szórakozni menni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását