2024. március 29. - Auguszta

Sztárok cuccait árverezik online

Jótékonysági online árverést rendez az Island Records kiadó előadóinak relikviáiból az Omega Auctions brit aukciósház. A tételekből befolyó összeg a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgálja.
2020. május 18. hétfő 15:20 - HírExtra

Mások mellett Amy Winehouse, Annie Lennox, Bob Marley, Bon Jovi, Grace Jones, a Mumford & Sons, a Portishead és a U2 különböző felajánlásai szerepelnek az árverésen, a csütörtök este záródó esemény házigazdája Billy Porter Emmy-, Tony- és Grammy-díjas amerikai színész, énekes - olvasható az omegaauctions.co.uk oldalon.     

A One Love elnevezésű (ez volt Bob Marley egyik slágerének címe), 65 tételt tartalmazó aukció licitje már zajlik a virtuális térben, valamennyi kikiáltási ára ötven font (mintegy húszezer forint) volt. Az aukció teljes bevételét 50-50 százalékos megoszlásban a kórházakat támogató NHS Charities Together brit szervezetnek, valamint az élelmiszerbankokra specializálódott Feeding Americának juttatják.     

A kalapács alá kerülő darabok között régiek és újak egyaránt szerepelnek. A legmagasabb licitet jelenleg a U2 The Joshua Tree című albumának aláírt születésnapi vinyl box kiadványát, illetve az együttes I Still Haven't Found What I'm Looking For című dalszövegének Bono által írt kéziratát tartalmazó csomagra tették, a tétel hétfőn 19 ezer fonton (7,5 millió forinton) állt.     

A gyűjtők által kedvelt érdekes tételek között szerepel egy pár Amy Winehouse 38-as méretű tűsarkú cipői közül (ennek ára már 1400 fontra - 560 ezer forintra kúszott); Annie Lennox, a Eurythmics énekesnője által írt és dedikált Sweet Dreams-dalszöveg (3600 font - 1,44 millió forint); Bon Jovi aláírt kézirata két dalszövegéhez, a Livin' On A Prayerhez és Wanted Dead Or Alive-hoz (2400 font - 960 ezer forint); Winston Marshall, a Mumford & Sons tagjának aláírt bendzsója és személyre szabott virtuális bendzsóóra a zenésszel (1400 font - 560 ezer forint); egy Portishead-csomag a zenekar Dummy című sikerlemezének idejéből lemezjátszóval, dalszövegekkel, mikrofonnal, aranylemezzel, online gitárleckével és poszterrel (1100 font - 440 ezer forint).    

Szintén licitálhatnak a regisztráló érdeklődők például Shawn Mendes aláírt gitárjára, egy VIP-körbevezetésre a legendás londoni Abbey Road stúdióban, Hozier egyik kabátjára, a One Republic által használt basszusgitárra vagy Tori Amos két személyre szóló, első soros koncertjegyére 2021-es turnéjának valamelyik állomásán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását