2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Gasztronómiai utalványt kapnak a bécsiek

Május 15-én újranyitnak a vendéglátó egységek az osztrák fővárosban. A fogyasztás ösztönzése érdekében minden bécsi háztartás egy 25-50 euró értékű utalványt kap, amit helyi kávézókban vagy vendéglőkben lehet beváltani.
2020. május 14. csütörtök 16:34 - HírExtra

A kéthónapos kényszerű zárvatartás után ezen a héten pénteken, május 15-én újranyitják kapuikat a bécsi kávéházak, bisztrók és éttermek. Azért, hogy a vendéglátó egységekben a fogyasztást ösztönözzék, és ezzel a bécsi gasztronómia újraindulhasson, minden bécsi háztartás egy 25 vagy 50 eurós utalványt kap postán. 

Az akció kezdeményezői Michael Ludwig bécsi polgármester, Bécs pénzügyekért és gazdaságért felelős városi tanácsnoka, Peter Hanke, a Bécsi Gazdasági Kamara elnöke, Walter Ruck, és a Kamara alelnöke, Hans Arsenovic. A kávéházak, kerthelyiségek és éttermek hozzátartoznak a bécsi életérzéshez, ugyanakkor gazdaságilag is elengedhetetlen szerepük van a város életében. "6.500 vendéglátóipari egység összesen 60.000 munkahelyet teremt, amely 1,4 milliárd eurós bevételt hoz. Az utalványokkal ezekért a helyekért és emberekért küzdünk"– mondta Michael Ludwig polgármester. 

A gasztronómiai szektor különösen érintett a járványhelyzetben és a turisták elmaradása is hatalmas bevételkiesést jelent. 
A "Bécsi Gasztroutalvány" nevű kezdeményezés júniustól szeptemberig tart majd. 950.000 bécsi otthonba érkezik az utalvány postai úton, amit az akcióban résztvevő helyeken tudnak beváltani a fővárosiak. Az egyfős háztartások 25 eurós utalványra jogosultak, míg több fő esetén az utalvány összege 50 euró. Bécs Városa összesen 40 millió eurót (körülbelül 14 milliárd forintot) különít el a kezdeményezésre, amely az osztrák kormány által már megítélt gasztronómiai támogatásokat egészíti ki. 

Forrás: eurocomm
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását