2021. január 19. - Sára, Márió

A tőzsde és az MVM csoport megállapodott

Hosszú távú, 5 évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az MVM Csoport és a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) - közölték az MTI-vel csütörtökön.
2020. április 30. csütörtök 16:12 - HírExtra

A felek a kölcsönös információcsere mellett népszerűsíthetik egymás szakmai-tudományos kezdeményezéseit és programjait, vállalják a tőkepiaci és vállalati kultúra, valamint a stratégiai gondolkodás fejlesztését - írták. Az együttműködés kiterjed az MVM Csoport energiapiaci stratégiájának egyes finanszírozási kérdéseire, az általuk követett környezeti, szociális és társaságirányítási célok tőkepiaci finanszírozásának elősegítésére, valamint a BÉT tulajdonában álló, elszámolóházi tevékenységet folytató intézmények energiakereskedelemmel kapcsolatos szolgáltatásainak fejlesztésére is.     

A közlemény szerint az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója úgy véli, hogy az együttműködés kedvező alapot nyújt a vállalati stratégia finanszírozási lehetőségeinek feltérképezéséhez, és bővítéséhez. Kóbor György kiemelt célnak nevezte a több mint 60 tagvállalatból álló MVM Csoport tőzsdeképes szintre emelését, az ehhez szükséges pénzügyi és gazdasági érettség elérését. Az együttműködéstől össztársadalmi szinten is számottevő eredményeket vár, főképp az üzletileg, környezetileg és társadalmilag egyaránt fenntartható befektetések területén.     

A BÉT vezérigazgatója a közlemény szerint különösen fontosnak tekinti az állami vállalatok tőzsdei megjelenését. Végh Richárd kiemelte a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontokat is figyelembe vevő ESG-befektetések jelentőségét is. Az MVM Csoport meghatározó szerepet tölt be Magyarország gazdaságában és energiaellátásában, a BÉT szolgáltatásaival pedig tovább tudja erősíteni a pozícióját - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását