2024. április 19. - Emma

Méltó végállomást kapott a világ hetedik legszebb villamosvonala

Eddig is presztízst jelentett a BKV villamosvezetői között a 2-es vonalon közlekedni – az új, közvágóhídi épülettel már a pihenőidő eltöltése sem árnyalja ezt.
2020. április 29. szerda 11:03 - HírExtra

A világ tíz legszebb villamosvonala közé a National Geographic magazin választotta a pesti rakpart felett futó budapesti vonalat, köszönhetően annak, hogy utasai a Budai Vár világörökség-védett panorámájában gyönyörködhetnek. Hagyományosan a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd közötti 2-es vonalon indítjuk el minden decemberben a budapestiek és a turisták között oly népszerű Fényvillamosunkat is. 

A BKV-nak kiemelten fontos, hogy dolgozói megfelelő munkakörülmények között végezhessék feladataikat, ezért a leromlott állapotú állomásépület felújítására tavaly közbeszerzést írtunk ki. A régi épületet azóta teljesen elbontották, helyén egy modern stílusú, klímával és új bútorzattal felszerelt végállomás épült. 

Az új épületben is külön helyiséget kaptak – a szintén felújított – végállomási jelzőberendezést irányító tabulátorkezelők, valamint a villamosvezetők, akik itt töltik munkaközi pihenőidejüket – immár a vonal presztízséhez méltó körülmények között. Az állomásépületet mintegy félszáz dolgozónk használja nap mint nap, megújulásával is köszönjük helytállásukat a járványügyi veszélyhelyzetben! 

A BKV a járványhelyzet kezdete óta hoz utasaink és dolgozóink védelmét szolgáló intézkedéseket: szünetel az elsőajtós felszállás, kordonnal választottuk el járművezetőinket, folyamatosan védőfelszerelést biztosítottunk dolgozóinknak és home office-ból látják el feladataikat azok, akik számára ez megoldható. Továbbra is arra törekszünk, hogy miden eszközzel megelőzzük, vagy legalább lassítsuk a járvány terjedését, miközben munkánkkal hozzájáruljunk a város működéséhez.

Forrás: BKK
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását