2024. április 16. - Csongor

MSZP: Elvesztette hitelét a kormány

A teljes hitel- és bizalomvesztés stádiumába lépett a kormány - írja Tóth Bertalan, az MSZP elnöke hétfői közleményében.
2020. április 27. hétfő 09:54 - HírExtra

Az MSZP közleménye:

Egy héttel ezelőtt azt kérdeztük, hogy miért nem játszik tiszta lapokkal az Orbán-kormány? Az MSZP kezdetektől azt hangsúlyozta, hogy csak a folyamatos, gyors, pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatás esetén várható el a magyar társadalomtól, hogy higgyen a kormányzati szervek intézkedéseinek szakszerűségében. Ha ez a bizalom nincs meg, mert az emberek úgy érzik, hogy nem játszik tiszta lapokkal az Orbán-kormány, akkor az a válságkezelést, a járvány megfékezését hátráltatja, hiszen aláássa a védekezésben, az intézkedések megalapozottságában vetett hitet.

Sajnos mára kijelenthetjük, hogy a teljes hitel- és bizalomvesztés stádiumába lépett a kabinet, miközben Orbán Viktor saját számításai szerint 46. napja kampányol, pedig kormányoznia kellene!

A hitelvesztés stációi a következők voltak:

- Mindenki arról beszél, hogy azért nincs a WHO ajánlásának megfelelően tömeges tesztelés, hogy ki ne derüljön, hogy valójában mennyi fertőzött van az országban.

- Mindenki tudja, hogy az országban másfél hónapon keresztül lehetetlen volt hozzájutni védőmaszkhoz, kesztyűhöz, megfelelő fertőtlenítőkhöz, de a kormány úgy tett, mintha ennek az ellenkezője lenne igaz.

- Még ma is arról szólnak a hírek, hogy az egészségügyben, a szociális ágazatban sok helyen hiányosak, vagy nincsenek meg a megfelelő védőfelszerelések.

- A felelőtlen kormányzati hozzáállás következményeként maguk az egészségügyi intézmények és az idősotthonok lettek a vírus melegágyai, az emberek félnek kórházba menni.

Ezt a lajstromot fejeli meg a kormányzat azzal, hogy titkolja a kórházakból utcára tett betegek pontos számát. Közel 100 kórházigazgatónak írtam, mindegyiktől az a válasz jött, hogy forduljak Müller Cecíliához és az operatív törzshöz. Megtörtént, egy hete hallgatnak.

Mivel eddig is ellentmondó számok hangoztak el a miniszterelnök és Kásler részéről, tekintve, hogy akik pontos számot tudnak mondani le vannak tiltva, akik hivatalosan nyilatkozhatnak mélyen hallgatnak, a következtetés adja magát: attól félnek, hogyha az igazság napvilágot lát kiderül, hogy embertelen döntést hoztak és hajtottak végre. De a következményekkel számolniuk kell, mert a járványt illetően minden döntést a kabinet hoz, ezért minden felelősség Magyarország kormányát terheli.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását