2024. április 19. - Emma

Így áll a metrófelújítás

A Kőbánya-Kispest – Népliget állomások között zajló felújítási munkálatok a terveknek megfelelően haladnak, a több mint egy hónapja bevezetett vészhelyzeti intézkedések továbbra sem korlátozzák a korszerűsítés menetét.
2020. április 23. csütörtök 10:01 - HírExtra

Népliget metróállomás környezete szinte felismerhetetlen, mivel az akadálymentes közlekedés biztosításához a födémet ki kellett bontani, így a felszínről belátni az aluljáró szintre. A felvonók megközelítéséhez szükséges tér kialakításához új szerkezet épül, a lépcsők elbontása és új pozícióba helyezése pedig már meg is történt.

Az utasforgalmi területeken szembetűnő a változás. A falburkolatok tartószerkezete minden állomáson elkészült, a Határ út és Ecseri út után a Népligeten is elkezdődött a padlóburkolatok lerakása, az új LED lámpatestek működése pedig új megvilágításba helyezte az eddig félhomályban lévő peronokat.

Az üzemi területeken a gépészeti munkafolyamatok jó ütemben haladnak, minden vízköddel oltó berendezés a végleges helyére került, és elektromos megtáplálásra vár. A belső légcsatorna hálózat kiépítése megtörtént, a légtechnikai berendezések gépházi szerelései után, helyenként az elektromos vezérlők bekötése is elindulhatott.

Kőbánya-Kispesten az új pályaszakaszon, a metrószerelvények közlekedéséhez szükséges korszerű áramellátás kiépítése napokon belül befejeződik, és várhatóan május elején elindulhat a tesztelés próbajáratokkal.

Forrás: BKK
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását