2020. december 5. - Vilma

MSZF: Orbán felelőtlen

Felelőtlennek minősítette a Magyar Szociális Fórum Orbán Viktor parlamenti kijelentését, hogy kormánya nem nyújt anyagi támogatást a vírusjárvány miatt munkájukat vesztett több tízezer embernek, hanem megélhetésüket a teljesítményüktől teszi függővé.
2020. április 1. szerda 10:20 - HírExtra

Kedden kiadott közleményében az emberjogi szervezet felháborítónak nevezte, hogy a miniszterelnök elutasította március 24-én előterjesztett 10 pontos kezdeményezését, amelyben többek között sürgette, hogy a járvány miatt munkanélkülivé vált embereket részesítsék 100 ezer Forint adómentes alapjövedelemben, hogy legyen miből megélniük.

     
Emlékeztette a kormányt arra is, hogy – tudomása szerint - az Európai Unió ötmilliárd eurót utalt ki Magyarországnak a járvány megfékezésére, és a gazdasági gondok enyhítésére.

     
A több tízezer munkanélkülinek nincs ideje arra, hogy kivárja a kormányfő ígéretét, miszerint mindenkinek munkát biztosítanak majd egy átfogó gazdaságélénkítő program keretében. Egy ilyen ígéret megalapozottságához kétség fér olyan körülmények között, amikor a GDP szempontjából legfontosabb külföldi vállalatok leálltak a termeléssel, és az elé a választás elé állították foglalkoztatottjaikat, hogy vagy fizetés nélküli szabadságra mennek, vagy elbocsátják őket – írja a Szociális Fórum. Akármelyiket választották is, bért nem kapnak – írta az MSZF.

     
A lélekszámában egyre gyarapodó munkanélküli tömegnek – munkáltatóikkal ellentétben - nincs tartaléka, amiből megélhetne és enni adhasson a gyereknek. Azonnal segíteni kell neki, nem pedig türelemre inteni homályos ígéretekkel – szögezi le a Magyar Szociális Fórum, cselekvő szolidaritásáról biztosítva a dolgozókat, akiket együtt fenyeget járvány és anyagi ellehetetlenülés.

Forrás: MSZF
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását