2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mit kezdjünk a gyerekkel? Ötletek az otthonlét idejére

Megnövekedett az együtt töltött idő, sok szülőnek nehézséget okoz egész nap lekötni a gyerekeket. Akár hasznosan is tölthetjük a bezártságot, remek ötlet rendet rakni és átalakítani a legkisebbek szobáját. A Praktiker szakértői szerint barkácsolással még egy technikaórát is kiválthatunk!
2020. április 1. szerda 09:30 - HírExtra

Ideje selejtezni

Egy unalmas délután jó lehetőség, hogy fiókról fiókra átrágjuk magunkat a gyerekszobán, megszabaduljunk rég nem használt, vagy tönkrement játékoktól, elcsomagoljuk a kinőtt ruhákat és cipőket. Bár a kicsik vonakodva válnak meg bármitől, kössük össze a válogatást egy erkölcstan órával: miért is jó másoknak adni azt, amire nekünk már nincs szükségünk?

Ésszerű tárolás

Átgondolhatjuk, hogy a jövőben, hogy lenne könnyebb a rendrakás. Nagy segítségünkre lehetnek a kosarak, amikbe csak belehajigáljuk a holmikat, mégis tiszta érzetet adnak a gyerekszobának. Számos tárolódoboz és kosár közül választhatunk, akár online is megrendelhetjük a szoba stílusához igazodó darabokat.

Bútorok újrahangolva

Közös tevékenység lehet néhány régi bútor újrafestése, amivel új színt vihetünk a gyerekszobába, és a kicsik is megtapasztalják az alkotás örömét. Válasszunk sablonokat a munkához, vagy akár a kicsik is alkothatnak krumplinyomdából mintákat, amiket a festékbe mártva egyedi bútorokat alkothatnak. Ha már gyerekkorban is szabadjára engedik kreativitásukat, felnőttnek is nyitottabban állnak a változás és az alkotás elé.

A nagy projekt: falfestés

Amennyire félnek tőle az emberek, annyira könnyű falat festeni néhány alapszabály ismeretével. Akár egy egész hétvégét is eltölthet a család a gyerekszoba újrahangolásával. Remek barkács ötlet egy alkotófalat létrehozni: megidézi az iskolák hangulatát, ha különleges festékkel táblát csinálunk a falra, amire lehet krétával rajzolni. Máris könnyebben megy a tanulás.

Home office a legkisebbeknek

Az otthoni tanulás új korszakába érkeztünk, és úgy tűnik, ez kitart a tanév végéig. Ezért nagyon fontos a gyerekbarát tanulósarok kialakítása. Rakjunk rendet az íróasztalon, ellenőrizzük, van-e elég fény a tanuláshoz, keressünk helyet a laptopnak, amivel a gyerek kapcsolódik az iskolához. Nézzük meg, elég komfortos-e a széke, nem nőtte-e ki az asztalt? Sokszor ilyen apróságok javítása hozza meg a kedvet az íróasztalnál való ücsörgéshez.

Dekorálni, dekorálni

A szép idő beköszöntével, ha van rá mód, érdemes minél több időt a kertben tölteni, ahol egy trambulin jól szolgálatot tehet. De a közös kertészkedés sem utolsó program a gyerkőcökkel. Sok kicsi szorong a megváltozott élet miatt, de egy kis vidámság feledteti velük a rossz érzéseket. Ezért találjunk ki apró díszeket, amik a tavasz hírnökeiként mosolyt csalnak az arcukra! Tegyünk a falra általuk pingált rajzokat, ragasszunk színes képekből montázsokat! Találjunk új szerepet a megunt plüssjátékoknak is: egy-egy szebb darab beépíthető egy tavaszi dekorációba, kiakasztható a falra, vagy ha van udvarunk, rögzíthetjük a plüssöket fák lakóiként, kertek díszeiként is. Nem baj, ha megöntözi egy kis eső. Csak a kutya el ne lopja!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását