2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kevesebb az építkezés

A vártnál kevésbé csökkent a megkezdett lakóingatlan-építések száma februárban az Egyesült Államokban, míg a kiadott építési engedélyek száma lefordult közel 13 éves csúcspontjáról és a vártnál sokkal nagyobb mértékben esett vissza.
2020. március 19. csütörtök 11:29 - HírExtra

A kereskedelmi minisztérium szerdán közölte, hogy a szezonálisan kiigazított adatok szerint februárban éves szintre vetítve 1 millió 599 ezer lakóingatlan építését kezdték el, ami a januárihoz képest 1,5 százalékkal kevesebb, de az egy évvel korábbihoz viszonyítva 39,2 százalékos emelkedést jelent.

Elemzők arra számítottak, hogy a januári 1 millió 624 ezerről 1,5 millióra csökkent a megkezdett lakóingatlan-építések évesített száma februárban.
    
Februárban a piac legnagyobb szegmensét jelentő családi házakból éves szintre kivetítve 1 millió 72 ezer ház építését kezdték el, ami 6,7 százalékkal haladja meg az előző hónapban mért 1 millió 5 ezret.
     
A kiadott építési engedélyek évesített száma 1 millió 464 ezerre süllyedt a januári 1 millió 550 ezerről, 5,5 százalékkal csökkent. Elemzők 0,8 százalékos csökkenést vártak a januári 9,2 százalékos emelkedés után. A családi házakra kiadott építési engedélyek száma 1,7 százalékkal, 1 millió 4 ezerre nőtt.
    
A befejezett lakóingatlan-építések évesített száma 1 millió 316 ezer volt, 0,2 százalékkal maradt el a januári 1 millió 319 ezres értéktől, a tavaly februári 1 millió 332 ezernél pedig 1,2 százalékkal volt kevesebb.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását