2024. március 19. - József, Bánk

A TNT-vel szállíttatnál? Ezeket kell tudnod!

A TNT futárszolgálat gyors és megbízható szolgáltatást nyújt mind bel- és külföldi címek esetén. Tekintsünk át néhány fontos kérdéskört, hogy teljesebb képet kaphassunk a cégről és a kézbesítési politikájáról!
2020. március 18. szerda 10:15 - HírExtra

A TNT szolgáltatása 

A TNT futárszolgálat a lehető legrövidebb időn belüli kézbesítést is vállalja az Express szolgáltatása keretein belül: ez azt jelenti, hogy bel- és külföldi helyszínre való megrendelés esetén is kísérletet tesz az egy munkanapon belüli átadásra. A csomagfelvétel még a megrendelés napján megtörténhet, felárral pedig 1 órás felvételi intervallum is kérhető, hogy a futárra való várakozás ideje lerövidüljön. 

A külföldre történő szállítási díjakról a Csomagnet.hu oldalán lehet tájékozódni, ahol díjkalkulátor is segíti a döntést

Tudnivalók a csomagsúlyról 

A csomag méreteit és súlyát mindig meg kell adni megrendeléskor, hogy a cég előre láthassa, tudja-e a küldemény elszállítását vállalni. Amennyiben a futár eltérést tapasztal a rögzítettekkel kapcsolatban, megtagadhatja a csomag elszállítását. A TNT-nél rögzítve van a maximális súly és méret is, aminek az elszállítását még vállalják. Ez súlyban 70 kg, méretben pedig 2,4x1,2x1,5 méter. A megadott méretek alapján a kalkulátor térfogatsúlyt is számol, amire azért van szükség, mert a fuvardíjat ebből az adatból számolják ki. 

A csomag előkészítése 

A szolgáltatás megrendelésekor a feladó fél elér egy bizonyos csomagolási segédletet, amely tartalmazza a csomagolás előkészítésére vonatkozó irányelveket. 

A futár várható érkezése 

A futár megrendelése akár regisztráció nélkül is történhet, de gyakori rendelés esetében ajánlatos a regisztráció, hiszen így nem kell minden alkalommal az adatok megadásával bajlódni. A futár érkezése függ az irányítószámtól, de aznapi megrendelés esetén többnyire 15:00 és 18:00 óra között megtörténik a küldemény átvétele. Ha valaki szeretné a folyamatot megsürgetni, mert nincs ideje a futárra várni, bruttó 499 Ft-nyi ellenérték fejében kérheti az egyórás intervallumos elszállítást is. 

Intézkedés sérült csomag esetén 

Szerencsétlen esetben, ha a csomag sérülését tapasztalja az átvevő fél, jelezni kell a futárnak, aki jegyzőkönyvet vesz fel a rongálódásról. Ezentúl érdemes lehet fényképeket is készíteni, valamint a dátumokat alaposan feljegyezni és részletes kárleírást készíteni, ezeket pedig eljuttatni a cég részére. Fontos! Igénybejelentéssel 3 munkanapon belül lehet élni az átvételt követően! 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását