A TNT-vel szállíttatnál? Ezeket kell tudnod!

A TNT futárszolgálat gyors és megbízható szolgáltatást nyújt mind bel- és külföldi címek esetén. Tekintsünk át néhány fontos kérdéskört, hogy teljesebb képet kaphassunk a cégről és a kézbesítési politikájáról!

A TNT szolgáltatása 

A TNT futárszolgálat a lehető legrövidebb időn belüli kézbesítést is vállalja az Express szolgáltatása keretein belül: ez azt jelenti, hogy bel- és külföldi helyszínre való megrendelés esetén is kísérletet tesz az egy munkanapon belüli átadásra. A csomagfelvétel még a megrendelés napján megtörténhet, felárral pedig 1 órás felvételi intervallum is kérhető, hogy a futárra való várakozás ideje lerövidüljön. 

A külföldre történő szállítási díjakról a Csomagnet.hu oldalán lehet tájékozódni, ahol díjkalkulátor is segíti a döntést

Tudnivalók a csomagsúlyról 

A csomag méreteit és súlyát mindig meg kell adni megrendeléskor, hogy a cég előre láthassa, tudja-e a küldemény elszállítását vállalni. Amennyiben a futár eltérést tapasztal a rögzítettekkel kapcsolatban, megtagadhatja a csomag elszállítását. A TNT-nél rögzítve van a maximális súly és méret is, aminek az elszállítását még vállalják. Ez súlyban 70 kg, méretben pedig 2,4x1,2x1,5 méter. A megadott méretek alapján a kalkulátor térfogatsúlyt is számol, amire azért van szükség, mert a fuvardíjat ebből az adatból számolják ki. 

A csomag előkészítése 

A szolgáltatás megrendelésekor a feladó fél elér egy bizonyos csomagolási segédletet, amely tartalmazza a csomagolás előkészítésére vonatkozó irányelveket. 

A futár várható érkezése 

A futár megrendelése akár regisztráció nélkül is történhet, de gyakori rendelés esetében ajánlatos a regisztráció, hiszen így nem kell minden alkalommal az adatok megadásával bajlódni. A futár érkezése függ az irányítószámtól, de aznapi megrendelés esetén többnyire 15:00 és 18:00 óra között megtörténik a küldemény átvétele. Ha valaki szeretné a folyamatot megsürgetni, mert nincs ideje a futárra várni, bruttó 499 Ft-nyi ellenérték fejében kérheti az egyórás intervallumos elszállítást is. 

Intézkedés sérült csomag esetén 

Szerencsétlen esetben, ha a csomag sérülését tapasztalja az átvevő fél, jelezni kell a futárnak, aki jegyzőkönyvet vesz fel a rongálódásról. Ezentúl érdemes lehet fényképeket is készíteni, valamint a dátumokat alaposan feljegyezni és részletes kárleírást készíteni, ezeket pedig eljuttatni a cég részére. Fontos! Igénybejelentéssel 3 munkanapon belül lehet élni az átvételt követően!