2024. március 29. - Auguszta

Praktikus babakelengye-lista A-tól Z-ig

A gyermekvárás izgalmas időszak, ráadásul a leendő szülőkre rengeteg feladat vár ilyenkor. Csakhogy a gyermeknevelésről szóló szakkönyvek bújása és a lakás komfortosabbá, bababiztossá tétele nem elég, be kell szerezni minden olyat, amelyre a csöppség érkezését követően szükségünk lehet.
2020. március 10. kedd 16:56 - HírExtra

 

Szoptatás

Szerezzünk be egy kényelmes szoptató párnát, mellszívót, valamint mellbimbóvédő- és ápoló krémet is, hogy pozitív élmény legyen a szoptatás. Merthogy azon felül, hogy az anyatejben lévő legfontosabb tápanyagokat biztosítja a fejlődéséhez, a kötődést is erősíti az anyuka és a baba között.

 Etetés

Amikor gyermekünket már tápszerrel és/vagy különböző bébiételekkel etetjük, szükségünk lesz cumisüvegekre, tálkákra és kanalakra. A cumisüveg mellé vegyünk tisztító kefét és sterilizálót is. A baba etetése közben jól fog jönni az előke is, amit biztosan jó pár alkalommal fogunk cserélni. 

Bőrápolás

A kisbabák érzékeny bőrének ápolásához válasszunk kemikáliáktól mentes, természetes összetevőket tartalmazó termékeket. A fürdetőkrém kiválasztásakor is vegyük figyelembe ezt a szempontot, a körömvirágos fürdető mindig jó választás. 

Pelenkázás

A pelenkakészletet érdemes előre feltölteni, hiszen ez állandó fogyóeszköz lesz. A pelenkázó szett tartalmazhat a hagyományos pelenkákon kívül textil- és mosható pelusokat is. Elengedhetetlen kellék a popsitörlő kendő, valamint a kipirosodás és bőrirritáció ellen védelmet nyújtó Sudocrem is. 

Öltözködés

Amint kisbabánk a világra jött, fontos, hogy érzékeny bőrét puha, organikus pamut vagy antiallergén ruhákkal védjük. A méretválasztásnál az 56-os mellett érdemes már egyből a 62-es darabokat is beszerezni, hiszen a babák a kezdeti időszakban nagyon gyorsan növekszenek. 

Bababútor

A babaszobába mihamarabb helyezzük el a kiságyat és jelöljünk ki egy pelenkázó helyet. Ide helyezzük a pelenkákat és a pelenkatartó kukát. Érdemes minimum két garnitúra ágyneműt beszerezni, valamint vegyünk kisbabánknak hálózsákot és játszószőnyeget is. 

Hasznos kellékek

Jó, ha van körömvágó olló, hajkefe, babaolaj, fültisztító a köldök ápolásához, de legyen otthon gyógyszertári alkohol, lázmérő, kézi orrszívó és kádhőmérő, melegítő párna (meggymagos) is. Valamint párásító abban a szobában, ahol a baba alszik majd. 

Utazás

Amikor kimozdulunk majd a kisbabánkkal, a következőkre lesz szükségünk: babakocsi, hordozó, hordozókendő és pelenkázótáska. Ha autóval utazunk, akkor nagyon fontos jó előre beszereznünk az autósülést is, és megtanulnunk annak biztonságos és szabályos használatát.

Forrás: RedLemon
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását