2024. március 29. - Auguszta

A Momentum tiltakozik az ipari kikötő ellen

A mai napon Elekes István a Momentum Mozgalom keszthelyi szervezetének alelnöke és Cserszegtomaj polgármestere beadta a Balatongyörökre tervezett ipari kikötő elleni népszavazási kezdeményezést.
2020. március 6. péntek 18:00 - HírExtra

A Momentum Mozgalom a kezdetektől figyelemmel kísérte Balatongyörök és Vonyarcvashegy közé, a Szent Mihály kápolna közvetlen szomszédságába tervezett szolgálati kikötő ügyét. 

Amellett, hogy szükség van a Balaton medrének kotrására, ez nem járhat pótolhatatlan értékek, ökoszisztémák tönkretételével - írja a párt szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A kikötő terve nagy ellenállást váltott ki minden környezetvédelmet fontosnak érző, Balatonhoz kötődő állampolgárban, viszont az elmúlt hetekben nem történt semmi változás. A Momentum Mozgalom helyi népszavazási kezdeményezéssel kíván lehetőséget, új lendületet adni a Balaton védelmének. A kampányban számítanak a helyi lakosok és az érintett civil szervezetek támogatására. Úgy vélik, hogy ha együtt működnek, sikerülhet hallatni a hangjukat és elérniük, hogy az állam helyett a helyi lakosoknak mondhassanak ítéletet a tervezett kikötőről.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását