2021. január 21. - Ágnes
Benjámin Netanjahu miniszterelnök pártja, a jobboldali Likud párt szerezte a legtöbb, szám szerint 37 mandátumot az Izraelben egy éven belül harmadszor, az 1999 óta legmagasabb részvétellel megtartott parlamenti választásokon.
2020. március 3. kedd 07:08 - HírExtra

 

    A Likud 37 mandátumot szerzett a százhúsz tagú izraeli parlamentben, a kneszetben két televízió exit pollja szerint is. Őket követi az ellenzéki centrista Kék-fehér párt 32, illetve 33 parlamenti hellyel. A jobboldali -vallásos tömb azonban egyik televízió szerint sem szerzett többséget ezúttal sem a kneszetben, hanem hatvan mandátummal rendelkezik, s vele szemben szintén hatvan helye lett együtt a Kék-fehér pártnak, a baloldali Egyesült Pártnak, az Arab Egyesült Listának és Avigdor Liberman jobboldali nacionalista, Izrael a Hazánk nevű pártjának. A kormányalakításhoz 61 mandátumra van szükség.

    A harmadik legnagyobb párt a különböző exit pollok szerint az arab pártokból alakult Egyesült Lista, amely tizennégy vagy tizenöt mandátumot szerzett. Őket 8-9 képviselővel követik az ultraortodox vallásos pártok, a Sasz és az Egyesült Tórapárt. Szintén hat-nyolc képviselőt jósolnak Avigdor Liberman pártjának, amely ismét a mérleg nyelvének szerepét játszhatja. A kneszetbe jutott a baloldali pártszövetség, valamint a Likudtól jobbra álló, s főként a telepeseket képviselő Jobbra (Jamina) párt is hat-hét hellyel.

    A végleges eredményeket a következő napokban fogja bejelenteni a központi választási bizottság az összes választási urna borítékjának összeszámlálása után. A végleges arányok kismértékben még módosulhatnak a katonák, a külön választási helyiségekhez járuló karanténban lévők és a külföldi diplomaták szavazatai alapján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását