2024. április 18. - Andrea, Ilma

Folytatódik a Hangszert a kézbe!

Nyolc további állomása lesz a Hangszert a kézbe országos rendezvénysorozatnak tavasszal. A programszéria negyvenedik állomása csütörtökön érkezett Mezőkovácsházára, ahol hét szekcióban mintegy száznegyven hangszert vehetnek kézbe a látogatók.
2020. február 27. csütörtök 12:01 - HírExtra

    Egy hét múlva Siófokon, utána Tokajban lesz Hangszert a kézbe program, és szervezik a további állomásokat is. Az elmúlt években a megyeszékhelyek szinte mindegyikén járt a sorozat, idén a járási székhelyeket szeretnék meglátogatni - idézte Bajnai Zsoltot, a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda igazgatóját a szervezet MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye.

    Mint írták, a szervező Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) eddigi tapasztalatai alátámasztják a korábbi felmérés eredményeit, miszerint a magyarok 80 százaléka szeretne ugyan zenélni tanulni, de csak 15 százalékuk tudja ezt megtenni. "A településeken rengeteg lelkes pedagógussal találkoztunk, a délelőtti, főként a gyermekek számára nyitott programok után sok fiatal délután a szülőkkel, nagyszülőkkel is visszatér" - tette hozzá Bajnai Zsolt.

    A közlemény kitér arra, hogy számos kutatási eredmény igazolta: a zene jótékony hatással van a logikára, a tanulásra és a koncentrációra, kihat a problémamegoldó és a szociális képességekre is.

    A 2017-ben indult Hangszert a kézbe célja, hogy a fiatalok előtt megnyissa a hangszeres zenélés kipróbálásának a lehetőségét, és minél többeket vegyen rá a rendszeres muzsikálásra, a legtehetségesebbeket pedig a zenetanulásra. A programsorozat eddigi állomásain több mint 90 ezren próbálták ki a kiállított hangszereket.

    A sorozat fővédnöke Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását