2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Újabb brit állampolgár szervezetében azonosították szerdán az új típusú koronavírust, így a nagy-britanniai megbetegedések száma kilencre emelkedett. Azok közül azonban, akiket az egyik külön e célra létrehozott angliai karanténban tartottak megfigyelés alatt, a szerdán ismertté vált vizsgálati eredmények szerint senki nem fertőződött.
2020. február 13. csütörtök 07:07 - HírExtra

    Chris Whitty, az angol tiszti főorvosi szolgálat vezetője szerda esti tájékoztatásában közölte, hogy a kilencedik nagy-britanniai beteg Kínában fertőződött meg a COVID-19 elnevezésű koronavírus-törzzsel. A pácienst a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) szakosított londoni kórházi elkülönítőjében kezelik.

    Whitty professzor a hivatalos tájékoztatásban több részletre nem tért ki.

    A BBC közszolgálati médiatársaság értesülése szerint a beteg a londoni Heathrow repülőtérre érkezett a minap Kínából, nem sokkal ezután észlelte magán a betegség tüneteit, önként jelentkezett kivizsgálásra és a vizsgálat kimutatta szervezetében a COVID-19 vírust.

    A brit tisztiorvosi szolgálat azt tanácsolja, hogy bárki, aki az elmúlt 14 napban Kínában, Thaiföldön, Japánban, Dél-Koreában, Hongkongban, Tajvanon, Szingapúrban, Malajziában vagy Makaón járt és köhögéses, lázas tüneteket tapasztal magán, ne mozduljon ki otthonából és értesítse a NHS-t.

    A brit kormány két karantént létesített, az egyiket egy északnyugat-angliai kórházban, Liverpool közelében, a másikat a dél-angliai Milton Keynes város konferenciaközpontjában.

    Az északnyugat-angliai karanténba eddig 83 olyan brit állampolgárt szállítottak, akik a brit kormány által szervezett külön repülőjáratokkal tértek haza a járvány gócpontjának tekintett kínai Hupej tartományból.

    A brit hatóságok szerda esti tájékoztatása szerint mindegyikük vizsgálati lelete negatív, vagyis egyikük sem kapta el a vírust, így várhatóan csütörtökön távozhatnak a kórházi elkülönítőből.

    Távozott szerdán a dél-angliai Brighton kórházából az első olyan brit beteg is, aki felépült a koronavírus-fertőzésből. Steve Walsh, akinél csak enyhe tüneteket okozott a vírus, egy szingapúri üzleti konferencián fertőződött meg, utána - még tünetmentesen - egy franciaországi síüdülésen vett részt, ahol 11 további ember, köztük két brightoni körzeti orvos elkapta tőle a fertőzést.

    A két fertőződött orvos az elmúlt napokban összesen tizenkét beteget kezelt; őket a brit hatóságok azonosították, felvették velük a kapcsolatot és megkezdték kivizsgálásukat.

    A brit egészségügyi minisztérium szerdai tájékoztatása szerint Nagy-Britanniában eddig összesen 1758 embert vizsgáltak meg koronavírus-fertőzés gyanújával, és a szerda este bejelentett esettel együtt kilenc páciens szervezetében mutatták ki a vírus jelenlétét.
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását