2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mikre érdemes odafigyelni állásinterjú előtt?

Az állásinterjúk alapvető szabálya, hogy mindig felkészülten érkezzünk, különösen fontos ez akkor, ha vezetői pozíciót szeretnénk megpályázni. Az aktuális trendekkel mindig érdemes tisztába lennünk, követnünk a trendeket, utána olvasni a pozícióval kapcsolatos elvárásoknak, követelményeknek. Ismerjük a céget, akihez interjúra érkezünk.
2020. február 13. csütörtök 11:07 - HírExtra

 A HR-es kolléga talán első kérdése lehet, hogy mennyire ismerjük a céget. Itt nem arra kíváncsiak, hogy tudjuk-e a nagyobb dátumokat, az alapítás pontos címét, hanem sokkal inkább, hogy mennyire érdekel minket a cég és az, hogy mivel foglalkoznak.

Van pár alapvető szabály, amit ezen túl is érdemes betartani, hogy az interjúknak még nagyobb sikere legyen. Mike ezek a szabályok?

Mindig az alkalomhoz illően öltözködjünk. Az elegáns megjelenés sokban befolyásolja megítélésünket, illetve az első benyomás mindig nagyon fontos. A megpályázott pozíciónkhoz mérten öltözködjünk. Ez nem azt jelenti, hogy egy kevésbé kvalifikált pozícióra nem kell világos ingben és sötét nadrágban megjelennünk.

Önéletrajzunkból mindig vigyünk magunkkal kettő példányt. Egyet magunknak, egyet pedig a HR-es kollégának. Ezzel mutathatjuk felkészültségünket, és a mi munkánkat is megkönnyítjük, ha van honnan puskáznunk, mikor belekérdeznek az eddigi tapasztalatainkba. 

Önbizalommal telien érkezzünk az interjúra. Ez talán a legfontosabb. Az önbizalom egy fél siker, hiszen ez kihat a viselkedésünkre, amit a HR-es kolléga is érzékelhet. Azonban nem szabad túl nagy önbizalommal érkezni, mert az visszájára fordulhat.

A most tanult tippekkel és tanácsokkal felfegyverkezve, most már bátran jelentkezhetünk a nekünk szimpatikus új állásokra. Ha érdekli egy jó állásajánlat Miskolc városában, kattintson a hivatkozásra és rengeteg új állás közül válogathat.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását