2024. április 20. - Tivadar

A jó sportcipő 4 előnye

A rendszeresen sportolók és futók nagyon jól tudják, hogy miért is annyira fontos, hogy a lábukra feszülő cipő ne csak kényelmes, hanem jól illeszkedő legyen. A rendszeres sport mellett saját magunknak is biztosítani szükséges azokat az eszközöket, amelyek maximálisan segítenek bennünket, hogy a gyakorlatokat megfelelően végezzük és, hogy ne szenvedjünk például olyan balesetet, mint amilyen az izomhúzódás is. Milyen kritériumoknak kell megfelelni egy jó sportcipőnek? A cikk elolvasását követően, megtudhatod!
2020. január 22. szerda 16:23 - HírExtra

1. Védelmet biztosít

Egy jó sportcipő védelmet is jelent a láb számára. A sportcipő egyik nagy előnye, hogy szinte nem is érezzük a lábunk alatt a talajt, így az lehet kavicsos, vagy göröngyös, a lábunk biztos, hogy biztonságban lesz. A másik nagy előnye a cipő belső párnavédelme, amely szinte elnyeli a lábat érő ütéseket és ütődésket. Ez pedig ismét arra szolgál, hogy a lábak biztonságban legyenek, és ne sérüljenek meg. 

2. A rugalmasság garanciája

Egy jó sportcipő nem kemény, hanem kellőképpen puha, azonban annyira mégsem, hogy abban megsérüljön a láb. A sportcipők kialakításánál nagyon fontos szempont, hogy ne legyen túl kemény, ne „szoruljon” benne a láb, de nagy mozgástere se legyen a lábfejnek, mert egyik sem kényelmes a lábfej és a lábujjak számára, nem mellesleg, a túl kemény és szoros cipő a stressztörés kockázatát növeli meg. A cipőben lévő úgynevezett íves támogatás és a középtalp párnázása más sérülésektől is megóvhat bennünket. Ilyen például az íngyulladás, az izomfájdalom, vagy az ízületi panaszok. 

3. Még a teljesítmény is javul

Egy megfelelően kialakított sportcipő még a teljesítményen is javíthat. Gondoljunk csak bele, ha a sportcipővel gondok vannak, akkor a sportoló, edző személy nem tud kényelmesen mozogni, nem beszélve arról, hogy milyen bosszantó, amikor testedzés közben nem illeszkedik a cipő, nyomja a lábujjakat, vagy egész egyszerűen kényelmetlenül érezzük magunkat benne, amikor bármilyen gyakorlatot is végzünk. Ha azonban a cipővel nem lesznek gondok, akkor ez pozitív hatást gyakorolhat a teljesítményre is. A férfi sport cipők széles választékából mindenki megtalálhatja a kedvére valót, akármilyen sporttevékenységhez is szeretne magának lábbelit vásárolni. 

4. Még energikusabbak is lehetünk

Egy jó sportcipő nem csupán a teljesítményre van kiemelkedő hatással, de az energiaszintünket is megnöveli. Hiszen a jó sportcipő valóban abban segít, amire szolgál, vagyis hű társunk lehet sportolás közben, akármilyen sportról is legyen szó. Amennyiben kedvet kaptál a rendszeres mozgáshoz, de még nincs egy megfelelő sportcipőd, akkor nézz körül a https://www.sojo.hu webshopban, hogy minél hamarabb beszerezhesd a megfelelő lábbelit. 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását