2024. március 19. - József, Bánk

Súlyosabb büntetést akarnak

Súlyosbításért fellebbezett az ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki négy nőt támadott meg Zuglóban és Angyalföldön, és a bíróság első fokon 6 év börtönre ítélte.
2020. január 16. csütörtök 11:52 - HírExtra

 

    A Fővárosi Főügyészség szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a 26 éves férfi 2017 szeptembere és 2018 januárja között a XIII. és a XIV. kerületben, az éjszakai órákban egyedül közlekedő nőket követett, leszólította őket, és tüzet vagy cigarettát kért tőlük, majd megtámadta őket.

    A férfit három esetben szexuálisan akarta bántalmazni a sértettet, ezt meg is kezdte, két esetben azonban nem érte el a célját a nő ellenállása miatt. Volt olyan sértett, aki a támadás következtében súlyos sérüléseket szenvedett. Az egyik sértett felcsalta a vádlottat a lakásába, hogy az élettársa segítségét kérhesse, ott a támadó elmenekült. Egy másik nőtől a férfi a cigarettáját vette el erőszakkal.

    A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen több rendbeli - egyes esetekben kísérleti szakban rekedt - szexuális erőszak, rablás és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

    A Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat 6 év börtönbüntetésre ítélte. A döntés ellen a kerületi ügyészség a büntetés jelentős súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be. A vádlott letartóztatásban van - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását