2024. március 19. - József, Bánk

Gyors és egyszerű finomság - nem csak vegánoknak!

Környezetvédelmi vagy erkölcsi megfontolásból egyre többen döntenek a vegán életmód mellett. Az éttermek és boltok többsége elkezdett igazodni a változó táplálkozási szokásokhoz, ezért egyre több étlapon, illetve polcon találhatunk vegán alternatívákat.
2020. január 16. csütörtök 10:45 - HírExtra

A nem vegánok persze furcsán néznek, hiszen úgy gondolják, ők csak növényeken élnek. Pedig ez egyáltalán nem igaz! 

Mit eszik egy vegán?

Kezdjük azzal, hogy mit nem. A vegánok étkezésük során kerülik a húst és az állati eredetű termékeket. Azaz figyelnek arra, hogy sem tojást, sem mézet, sem pedig tejtermékeket ne fogyasszanak. Ebből adódik a kérdés: de akkor mégis mit esznek? 

A veganizmusnak többféle formája van. Például a raw vegánok csak nyers élelmiszereket fogyasztanak. Vannak fruitáriánusok, akik pedig csak gyümölcsökkel táplálkoznak. De most nézzük a hétköznapi értelemben vett vegánokat. Ők fogyasztanak gabonaféléket, magvakat, zöldségeket, gyümölcsöket és hüvelyeseket.

Emellett egyre több pótló élelmiszer létezik, azaz például a tojás vagy hús pótlására is léteznek megoldások. Tehát ugyanúgy ehetnek pizzát, hamburgert vagy tésztaételeket - csak épp vegán alternatívákkal helyettesítik az állati eredetű termékeket. 

Mexikói és vegán ételek?

A mexikói ételek és a hús között legalább annyira szoros kapcsolat van, mint a magyar konyha és a piros paprika között. Azaz a mexikói ételek nagy részéhez nélkülözhetetlen a hús. De mivel a vegánok nem esznek húst, ezért a mexikói ételeket is mellőzniük kell. Vagy mégsem?

A mexikói ételek a hús mellett rengeteg zöldséget tartalmaznak, legtöbbször különböző hüvelyeseket és persze a kihagyhatatlan kukoricát. Elkészítésükhöz általában többféle fűszer szükséges, ettől lesznek olyan ellenállhatatlanul finomak. De mi történik akkor, ha kihagyjuk a húst vagy az egyéb állati eredetű termékeket? 

Semmi. Egy ízletes, laktató és vegán ételt kapunk. Ha pedig mégsem tudnánk megállni, a fentebb említett “hamis” élelmiszerekkel helyettesíthetjük ezeket. A különbség minimális!

Egy kis mexikói zöldségragut?

Ha valaki mégsem szívleli a pótló élelmiszereket, akkor sem kell lemondania a mexikói ételekről. A POLCZ kínálatában többféle vegán étel közül válogathatunk, például a mexikói zöldségragura is van egy könnyen elkészíthető verziójuk. Ebédre és vacsorára is kiváló ez a krémes alapszósszal és leheletnyi jalapeno paprikával készült laktató finomság! 

Baráti, családi eseményeken mártogatósként is megállhatja a helyét egy kis tortillával vagy jalapeno paprikával kiegészítve!

Azok is bátran választhatják, akik nem vegánok, ugyanis egy kis csirkehússal vagy kolbásszal gyorsan felturbózható.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását