2024. május 3. - Tímea, Irma

Hazamehettek a tüntetők

Mindenki hazamehetett aközül az 58 ember közül, akiket a péntek délutáni és esti, késve bejelentett tüntetések helyszíneiről állítottak elő a rendőrök a fővárosban - jelenti a HavariaPress.
2008. április 12. szombat 13:43 - Hírextra

Az előállítottak között volt a megmozdulások főszervezője is, vele szemben nemcsak a rendőri intézkedéssel való ellenszegülés, de a gyülekezési joggal való visszaélés szabálysértése miatt is eljárás indult, ettől függetlenül ő is hazamehetett még az éjszakai órákban. A rendőrség ugyanakkor továbbra is keresi azokat a fiatalokat, akik kora este beugráltak a Szabadság téri szovjet emlékműt védő kordon mögé és lerugdosták a talapzaton lévő koszorúkat.

A hat főből egy férfit még az este elfogtak, a többiek azonosítása érdekében a lakosság segítségét is várják, s evégből a róluk készült fotókat az ORFK honlapján is közreadták. A délutáni és esti biztosítások során személyi sérülés nem történt, anyagi kár pedig csupán egy rendőrautóban keletkezett, melynek pillangóablakát valaki betörte. A BRFK tájékoztatása szerint a biztosítási feladatokban mintegy 600 rendőr vett részt, akiknek az intézkedései jogszerűek és szakszerűek voltak, kényszerítőeszköz alkalmazására nem került sor.

A demonstrációkat egyébként mindaddig nem kezdték oszlatni, ameddig a résztvevők békésen és a forgalom zavarása nélkül tüntettek; a hatóság csak a Lánchídon, illetve a Clark Ádám téren intézkedett a demonstrálókkal szemben, amikor azok immár a forgalmat is akadályozva vonultak át Pestről Budára. A tüntetéseknek körülbelül este fél tíz körül szakadt végük, addigra a békés tüntetők többsége is elhagyta a demonstrációk helyszíneit.

A rendőrségen ennek ellenére fokozott járőrszolgálatot rendeltek el az éjszakai órákra, tekintettel arra, hogy még az este folyamán is többen jelentettek be az éjszakai órákra különféle demonstrációkat, amiket a hatóság a közigazgatási hatósági eljárás szabályai alapján, érdemi vizsgálat nélkül elutasított.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását