2020. december 5. - Vilma

Elhunyt a Roxette énekese

61 éves korában meghalt Marie Fredriksson, a Roxette énekesnője, írja a svéd Dagens Nyheter. A lap információi szerint Fredriksson hétfő reggel halt meg hosszú betegség következtében. A svéd énekesnőnél 2002-ben agydaganatot diagnosztizáltak, 17 éve küzdött a rákkal.
2019. december 10. kedd 14:22 - HírExtra

 

"Mély fájdalommal közöljük, hogy egyik legnagyobb és legjobban szeretett művészünk meghalt. Marie Fredriksson december 9-én reggel halt meg" – áll a család keddi közleményében. Közlésük szerint az énekesnő temetésén csak a közeli hozzátartozók vesznek majd részt.

A Roxette-t 1986-ban alapította meg Marie Fredriksson és a duó másik fele, Per Gessle a svédországi Halmstadban, és még ebben az évben kiadták első, Pearls of Passion című nagylemezüket. A két tag már a hetvenes évek óta ismerte egymást.

"Köszönöm, Marie, köszönök mindent. (...) Te voltál a legcsodálatosabb barát több mint negyven éven át. Boldog és büszke vagyok, hogy ennyi időt tölthettem veled" – írta a halálhírre reagálva zenésztársa, Per Gessle. "Semmi sem lesz többé ugyanaz" – zárta sorait.
 

Fredrikssonnál azt követően diagnosztizálták az agydaganatot, hogy 2002 szeptemberében otthonában összeesett. A betegség következtében egyik szemére megvakult, hallása sérült, ideiglenesen írni, olvasni és beszélni sem tudott. 2005 októberében aztán a svéd Aftonbladet lapnak úgy nyilatkozott: "Három rendkívül nehéz év után újra egészséges vagyok."

A Roxette 1986-tól összesen tíz nagylemezzel jelentkezett, amelyek közül a legutóbbi, a Good Karma 2016 júniusában jelent meg. A harmincéves zenekar ezután európai turnéra indult volna, ám ezt végül Fredriksson állapota miatt végül le kellett mondaniuk.

A zenekar a fennállása alatt többször – 2011-ben és 2015-ben – is fellépett Magyarországon. A 2015-ös, budapesti koncerten Marie Fredriksson már széken ülve és fémállványra támaszkodva énekelt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását