2024. március 29. - Auguszta

A Roxette felfedezi a világot

Tíz év után jövőre ismét világkörüli turnéra indul a nyolcvanas-kilencvenes évek népszerű svéd popduója, a Roxette.
2010. november 7. vasárnap 10:23 - HírExtra
A Back with their Greatest Hits 2011 című koncertsorozaton a rajongók nemcsak a korábbi nagy slágereket, hanem a jövő tavaszra tervezett új stúdióalbum néhány dalát is meghallgathatják - jelentette be a Mawi Concert szervezőiroda Lipcsében.

Marie Fredriksson énekesnő és Per Gessle gitáros-dalszerző koncertsorozata 2011. március 1-jén Oroszországból indul, a duó aztán fellép többek között Litvániában, több dél-amerikai országban, Dél-Afrikában, Csehországban, Németországban és természetesen hazájában, Svédországban is.
A Magyarországhoz legközelebbi fellépés a zenekar honlapja szerint (www.roxette.se) június 6-án Ausztriában, Graz mellett lesz.

Fredriksson és Gessle 1986-tól kezdve zenéltek együtt, a Roxette működését azonban hét évvel ezelőtt megszakították, amikor az énekesnőnél életveszélyes agytumort diagnosztizáltak, amelyből azóta szerencsésen felgyógyult.

A svéd duó legnagyobb slágerei közé tartozik a Listen To Your Heart, az It Must Have Been Love, a Sleeping In My Car, a Look vagy a Joyride. Eddig világszerte több mint 55 millió albumot adtak el.
Az ABBA után a második legsikeresebb és világszerte ismert svéd zenekarnak számító Roxette hosszú kihagyás után tavaly lépett újra színpadra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását