2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ajándékötleteink karácsonyra: előzd meg a rohamot!

Karácsonyi őrület. A kifejezés nem véletlenül alakult ki, hiszen az ünnepek közeledtével szinte szó szerint közelharcot kell vívni az ajándékokért a boltokban, plázákban. Ilyenkor egy gombostűt sem lehet leejteni, ez pedig nemcsak az idődet rabolja, de az idegeidre sincs éppen jótékony hatással. Márpedig a karácsonynak a pihenésről és a nyugalomról kéne szólnia. Ha időben elkezded a készülődést és az ajándékvadászatot, megkímélheted magad a rohamtól. Mutatjuk, hogyan!
2019. november 20. szerda 20:58 - HírExtra

Go online!

Aligha nevezhető világmegváltó ötletnek, hogy a boltok helyett a netet válaszd, azonban ebben az esetben sem mindegy, hogy mikor kezded el a böngészést. Még a legnagyobb online shopok is kifogyhatnak a készletből a karácsonyi szezonban, ráadásul decemberben lényegesen hosszabb házhozszállítási idővel is kell számolnod. Nincs olyan webáruház, ami ne készülne akciókkal a karácsonyra, ezek pedig csábítóak lehetnek. De vajon tényleg azt veszed meg, amit eredetileg szerettél volna, vagy csak hatott rád a kedvező árcédula? Ha időben belevágsz a keresgélésbe, sokkal megfontoltabb döntést hozhatsz.

Sőt, októberben és novemberben több helyen is belefuthatsz leárazásba, hiszen a webshopok ilyenkor készletkisöprést tartanak. Míg a karácsonyi akciók sokszor csak 10-20%-ot jelentenek, az előszezonban akár féláron is hozzájuthatsz a kiszemelt termékhez. Ha nem szezonális (például a karácsonyra megjelenő új csúcstelefon) vagy romlandó (például egy különleges édesség) ajándékról van szó, érdemes már ősszel beizzítanod a böngésződet. 

Ki korán kel, aranyat lel

Képzeld el, hogy december 20-a van, minden ajándék becsomagolva várja a szentestét. Igen ám, de kiderül, hogy a testvéred is ugyanazt vette édesanyatoknak, mint te, sőt a legjobb barátod is ugyanazt kapja tőled, mint egy másik havertól. Lenne kedved még egyszer a nyakadba venni a várost a karácsonyi csúcsban? Aligha. Ha időben betárazol ajándékokból, te leszel az, aki mindenki mást beelőz. És talán még arra is marad majd időd, hogy másoknak tippeket adj, hiszen te már kívülről fújod az áruházak kínálatát.

Ha időben kapcsolsz, nemcsak a családot és a barátokat előzheted be, hanem mindenki mást is. Kellemetlen tud lenni, amikor advent harmadik vasárnapján üresen kongó polcok fogadnak a boltokban és „Elfogyott” feliratok a webshopokban. Október-november tájékán azonban nem kell ezzel számolnod. Ha pedig mégis előfordul, a kereskedés még bőven után tudja rendelni a terméket – és persze félre is teheti neked, hogy csak be kelljen sétálnod érte. Se sorban állás, se para, se tömeg.

Te vagy az ajándék

Ha még az utolsó előtti napon is plázákban rohangálsz, kimerülten és ingerülten vágsz majd bele az ünneplésbe. Talán nem is lesz kedved az egészhez, inkább csak punnyadnál egész nap. Ha viszont már hetekkel karácsony előtt letudtak a shoppingolást, bőven jut időd a pihenésre, és a legjobb formáddal lepheted meg szeretteidet. Lesz időd kidíszíteni a lakást, megsütni a legfinomabb sütiket, és minőségi időt tölthetsz a családoddal, barátaiddal. Létezik ennél tökéletesebb ajándék?

Az sem utolsó szempont, hogy igazán személyre szóló ajándékkal kedveskedhetsz mindenkinek. Ha időben vásárolsz, nem zoknik, nyakkendők, gyertyák és borosüvegek kerülnek majd elő a dobozokból, hanem igazán egyedi, tartalmas ajándékok. Igazi örömet szerezhetsz, és éreztetheted, hogy szeretteid fontosak neked és időt szántál rájuk. Jobb adni, mint kapni – tartja a mondás. De jót adni a legjobb.

Élmény = Érték

Az igazán jó ajándék pedig olyan, ami örök élményt is jelent. Nem kell mindenáron tárgyakban gondolkodnod, meglepheted szeretteidet például egy mozi- vagy színházjeggyel, kipróbálhattok valamilyen extrémsportot vagy különleges kalandot, esetleg a gyerekek számára szervezhettek valamilyen extraprogramot. Az élményajándékokat egyszerűen és gyorsan beszerezheted a neten, ráadásul egyáltalán nincsenek szezonhoz kötve: akár októberben megveheted jövő nyárra a vadvízi evezést vagy bungee jumpingot. Az együtt töltött minőségi idő a legszebb ajándék, ami örök élmény neked és a megajándékozottnak is!

 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását