2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A DK emelné az egyedüli szülők családi pótlékát

A Demokratikus Koalíció (DK) kezdeményezi a családi pótlék 50 százalékos emelését azoknál az egyszülős családoknál, ahol az egy főre jutó kereset nem éri el az országos átlag felét - mondta Arató Gergely, a párt országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján.
2019. szeptember 17. kedd 11:11 - HírExtra
 
Az ellenzéki politikus a Demográfia című folyóirat egyik friss tanulmányára hivatkozott, amely szerint Magyarországon egyre rosszabb helyzetben vannak a gyermekeiket egyedül nevelő szülők, hiszen közülük négyszer annyian élnek szegénységben, mint a párban élők. Arató Gergely felhívta a figyelmet arra: míg 2010-ben az egyszülős családok alig több mint 10 százaléka volt szegény, most már minden ötödik egyedülálló szülő szegénynek számít.

"A családról és a gyermekvállalás fontosságáról papoló Fidesznek" úgy tűnik, nem fontosak az egyszülős családok és az itt nevelkedő gyermekek, a DK ezért azonnali intézkedést követel a megsegítésük érdekében - jelentette ki.

Közölte: a DK törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy 50 százalékkal emeljék meg a családi pótlékot azokban az egyszülős családokban, ahol az egy főre jutó kereset nem éri el az országos átlag felét. Ez gyerekenként 6-10 ezer forintos emelést jelentene és közel 300 ezer gyereket érintene - mondta kérdésre.

Jelezte azt is: a DK szerint általában is szükség lenne a családi pótlék emelésére, hiszen ezt a juttatást utoljára a Gyurcsány-kormány növelte 10 évvel ezelőtt. Úgy fogalmazott: a kormány a jövő generációban csak adófizetőket, "a jövő fejősteheneit" látja, az már nem érdekli, hogy az elhibázott családpolitika miatt gyerekek szegénységben fognak felnőni.

Arra a kérdésre, hogy a DK támogatna-e kötelező európai kvótarendszert azt követően, hogy Olaszország újra megnyitotta kikötőit a migránsok előtt, Barkóczi Balázs, a DK szóvivője azt mondta: nem lesz kötelező kvóta Európában, ez a Fidesz "agyszüleménye" az önkormányzati választások előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását