2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Aranykorban vagyunk!

A magyar turizmus aranykorát éli, soha ennyi turista és soha ennyi turisztikai fejlesztés nem volt még az országban, mint ma - jelentette ki a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerdán Nagykanizsán.
2019. szeptember 12. csütörtök 13:07 - HírExtra
 
Guller Zoltán a Csónakázó-tó körül kiépített közel 5 kilométeres kerékpáros- és futósétány avatása alkalmából beszélt arról, hogy a turizmus stratégiai ágazat, a magyar gazdaság egyik motorja. A magyar turizmus növekedése az elmúlt három évben meghaladta az európai uniós és a világátlagot is.

Jelezte, hogy Nagykanizsán az elmúlt 5 évben másfélszeresére emelkedett az ide látogató turisták száma, több mint 12 ezerrel több vendég keresi fel egy évben a várost. Nagykanizsa turizmusának növekedése még a kimagasló magyar átlagot is meghaladja, a fél évtizeddel ezelőtti adathoz képest 63 százalékkal több külföldi vendéget fogadnak a város szálláshelyei. Kétszer annyi osztrák, másfélszer annyi német, olasz és román vendéget regisztráltak, és a magyar vendégszám növekedése is másfélszeres 2014-hez viszonyítva.

Nagykanizsán nagy reményekkel várjuk a következő évi Giro d'Italia kerékpáros körverseny magyarországi befutóját, amelyre több tízezer ember is ellátogathat. A városban és térségében megvalósuló turisztikai fejlesztések pedig szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy elérjük a célunkat, miszerint Magyarország 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térségévé váljon - fogalmazott Guller Zoltán.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a térség fideszes országgyűlési képviselőjeként beszélt arról, hogy a nagykanizsai Csónakázó-tó 9-10 évvel ezelőtt elhatározott fejlesztései révén egyre inkább az aktív kikapcsolódás célpontjává válik. Nemrég csónakház épült, amely a kajak-kenu sport újjáélesztését segítette, újból van vízibiciklizési és csónakázási lehetőség, profi kerékpárosoknak készült néhány éve mountain bike-pálya, egy magyar-horvát projekt révén pedig a horvát határig új kerékpárutakat jelöltek ki a Murafölde fantázianévvel illetett térségben.

Dénes Sándor polgármester (Fidesz-KDNP) felidézte, hogy a horvát-magyar program keretében tavasszal felavatták a tónál a város legnagyobb területű játszóterét, a múlt héten a városból a Csónakázó-tóhoz vezető kerékpárút utolsó egy kilométeres szakaszát is átadták. A tó körüli, közel 5 kilométeres, kőzúzalékos sétány pedig a futókat, a sétálókat és a kerékpárosokat egyaránt szolgálja.

Korábbi közlés szerint a Cycle in a Network 2.0 elnevezésű magyar-horvát program keretében a nagykanizsai önkormányzat, a Muraközi Turisztikai Ügynökség, a Muraközi Közútkezelő és Stridóvár (Strigova) önkormányzata 1,7 millió eurós költségvetésből gazdálkodhatott. A 85 százalékában infrastrukturális fejlesztésekre fordított keretből épült meg a nagykanizsai Csónakázó-tó körül a kerékpáros és futósétány pihenőhelyekkel, kerékpáros bázissal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását