2024. április 25. - Márk

Éhező gyermekek tízezrei Magyarországon

Az ENSZ Közgyűlése 2008-ban azzal a céllal hívta életre a Humanitárius Világnapot, hogy tisztelegjen minden olyan aktivista, szervezet vagy szakember előtt, akik a humanitárius ügyek szolgálatában állnak.
2019. augusztus 29. csütörtök 22:18 - HírExtra
 


Magyarországon a gyermekek harmadát érinti a szegénység, az éhezés és a társadalmi kirekesztettség. Ennek fényében kiemelten fontos, hogy segítsük és védjük őket.

Csatlakozva ehhez a gondolathoz, a szcientológia egyház megrendezte a 2. Humanitárius világnapi találkozóját, amelynek az “Együtt a gyermekek jövőjéért” címet adták.

A rendezvény célja a magyar civil szervezetek összefogásának erősítése volt, mivel közösen eredményesebben lehet javítani a rászoruló családok helyzetén.

Elsőként Lange László kapott szót, aki egy rövid, képes beszámolóval mutatta be a szcientológia önkéntes lelkészek tevékenységét. Látható volt, hogy a széleskörű nemzetközi tevékenység mellett Magyarországon rendszeresen segítenek az árvízvédelemben, gyűjtéseket szerveznek hajléktalanoknak és rászoruló családoknak, valamint részt vesznek a helyi véradások lebonyolításában.

A Tündérpakk Alapítvány vezetője remek példáját mutatta be annak, hogyan tud néhány jó szándékú ember hatalmas tömegeket megmozgatni egy nemes ügy, a gyermekek segítése érdekében. Az alapítvány rendkívül széles palettán folytat tevékenységet a gyermekétkeztetéstől a cserépkályha-építésen át iskolai tantermek festéséig. 2016 óta 3500 családnak segítettek valamilyen módon.

A Magyar Vöröskereszt képviselőjétől megtudhatta a közönség, hogy a Nemzetközi Vöröskereszt már 192 országban aktív, tevékenységét a helyi igényekhez és lehetőségekhez igazítva. Hazánkban a 30 ezer önkéntesükkel rendkívül sokoldalú munkát végeznek. Véradóverseny, balatoni elsősegélynyújtó szolgálat és élménytábor szervezése is megtaláható tevékenységük színes palettáján.

A rendezvény végén az est házigazdája mindenkinek megköszönte a részvételt, és L. Ron Hubbard, a szcientológia vallás megalapítójának gondolatával zárta az eseményt: “Egy lény csak annyira értékes, amennyire képes másokat szolgálni.”

A rendezvény apropóján a szcientológia egyház tanszergyűjtést is rendezett az iskolakezdés alkalmából, amelyeket a XIII. kerületi hátrányos helyzetű gyermekek részére juttat el, hogy ezzel megkönnyítse számukra az iskolakezdést.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását