2021. június 21. - Alajos, Leila

Kamarazenei Fesztivál lesz

Tizenhét zeneszerző darabjai csendülnek fel a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon és Mesterkurzuson, amelyet augusztus 30-tól szeptember 3-ig rendeznek Budapesten. A mesterkurzusokra csütörtökön még lehet jelentkezni.
2019. augusztus 16. péntek 10:40 - HírExtra
 

"A koncerteken Mozarttól Bartókig számos szerző művét hallhatja a közönség, számos romantikus darab hangzik el, mások mellett Brahms hegedű- és klarinétszonátája és egy vonós szextett is" - mondta Miranda Liu hegedűművész, fesztiválalapító az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Mint elhangzott, négy nap alatt hat koncert lesz, a szólóelőadók mellett duótól a szeptettig különböző kamaraformációk lépnek fel. A nyitókoncertet Miranda Liu együttese, a Central European String Quartet adja augusztus 30-án este a Festetics Palota Tükörtermében, közreműködik Bábel Klára (hárfa), Klenyán Csaba (klarinét) és Győri Noémi (fuvola).

Miranda Liu beszámolt arról, hogy két délutáni szólózongora-koncert lesz: augusztus 31-én Érdi Tamás, szeptember 2-án Georgij Csaidze orosz művész ad műsort, mindkettő helyszíne a Régi Zeneakadémia Kamaraterme. Lesznek koncertek a Benczúr Házban is.

"Hét különböző mesterkurzust hirdettünk, ezekre csütörtökön még lehet jelentkezni. Hegedűn, csellón, klarinéton, fuvolán, zongorán, hárfán és kamarazenében Magyarország legsikeresebb zenészeitől lehet tanulni öt napon át, de kurzust tart Bartosz Koziak lengyel gordonkaművész és az orosz Georgij Csaidze is" - mondta az alapító, aki maga is tart hegedű mesterkurzust.

Minden résztvevő három egyéni órát kap, továbbá fellépési lehetőséget. Lesz verseny is, a legjobbak zenekarral felléphetnek a zárókoncerten. További információk a https://nmicmf.com/ oldalon találhatók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását