2024. április 20. - Tivadar

Az MTI így szívatja aki nem a rendszer része

Az MTI egy belga előadást hozott előre, de Alföldi Róbert nevét nem írta ki a címben, miközben a rendező előadása számtalan díjat, köztük a közönségdíjat is elnyerte.
2019. július 8. hétfő 10:03 - HírExtra
 Kiosztották az Armel Operafesztivál idei díjait vasárnap: az Egy eltűnt férfi naplója című, Ivo van Hove rendezte kortárs belga előadás lett a legjobb produkció és több elismerésben részesült Alföldi Róbert rendezése, Mozart műve, a Don Giovanni - tájékoztatták a szervezők az MTI-t. 

A Mozart-opera kiérdemelte az ARTE-közönségdíjat és a zsűri különdíját is. Az Ecuadori-Magyar Zeneművészeti Alapítvány és az Armel Operafesztivál közös produkciója az opera műfajának ecuadori népszerűsítéséért kapta az elismerést a zsűritől.

A legjobb előadónak Ricardo Panelát választották meg, aki Leporello szerepét énekelte a Don Giovanniban.

A keddtől szombatig tartott fesztivál díjazottjai vasárnap a Müpában vehették át az elismeréseket.

A programsorozaton öt produkciót láthatott a közönség. A nyitónapon a Müpában az Izlandi Operaház Brothers című előadása Kasper Holten rendezésében volt látható, míg másnap az Egy eltűnt férfi naplója.

Az operafesztivál két magyarországi előadást mutatott be Bécsben. Mozart Figaro házassága című művét Szabó Máté rendezésében tekinthették meg az érdeklődők csütörtökön. Az előadást a Co-Opera nemzetközi operaszínpadokon is jól ismert énekesei mellett a Győri Nemzeti Színház karmestere, énekkara és zenekara közreműködésével mutatták be.

Dargay Marcell és Horváth Csaba El valahová című operájának ősbemutatóját pénteken tartották Horváth Csaba rendezésében. Az előadást a bécsi bemutató után a budapesti Trafóban tűzik műsorra.

A fesztivál záróelőadása szombaton Mozart Don Giovanni című darabja volt a Müpában.

Portálunk várja az MTI jogi képviselőének megkeresését egy perben, saját címadásunk miatt, amiben azt próbáltuk világossá tenni, hogy a Magyar Távirati Iroda az Orbán rendszer ellenfeleinek külföldi sikereit miként próbálja a médiamunkások segtségével kisebbiteni. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását