2024. március 29. - Auguszta

Magyar filmsikerek Lengyelországban

Bogdán Árpád, Varga Ágota és Schwechtje Mihály filmjeit is díjazta a zsűri Lengyelországban, a hétvégén véget ért lagówi nemzetközi filmfesztiválon - közölte hétfőn a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.
2019. július 1. hétfő 15:41 - HírExtra
 

A nyugat-lengyelországi Lagówban 48. alkalommal megrendezett filmfesztiválon Bogdán Árpád legutóbbi alkotásáért elnyerte a legjobb játékfilmnek járó Arany Szőlőfürt díjat. A Genezis a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg.

A filmalap támogatásával készült Genezis világpremierje a 2018-as Berlinalén volt, azóta számos fesztivál tűzte műsorra - Spanyolországban, Németországban, Bulgáriában, Franciaországban, Olaszországban és legutóbb Sanghajban is díjazták a fesztiválzsűrik.

A lagówi nemzetközi filmfesztiválon Varga Ágota A fegyházlelkész című portréfilmje Ezüst Szőlőfürt díjat nyert a dokumentumfilmek versenyében. A Magyar Média Mecenatúra Program támogatásával készült alkotás egy fáradhatatlan, saját útját járó fegyházlelkész, Butsy Lajos atya portréja.

Schwechtje Mihály Aki bújt, aki nem című, szintén Mecenatúra-támogatással készült rövidfilmjéért, amely egy megrázó dráma a gyermekkereskedelemről egy szegény magyar faluban, Bronz Szőlőfürt díjat nyert Lagówban - olvasható a Magyar Nemzeti Filmalap közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását