2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Egy kis kávészünet mindenkinek kell...

A kávészünet a munkahelyi élet szerves részévé vált, ami nélkül elképzelhetetlen egy nap az irodában vagy az üzemben. Egy jó főnök tudja, hogy az a pár perces pihenés, és hozzá egy csésze frissítő fekete pozitív hatással van a teljesítményre, ezért a legtöbb munkahelyen megtalálható valamilyen kávégép. Azt viszont csak kevesen gondolják át, hogy milyen kávégépet érdemes a konyhába vagy a pihenőbe állítani.
2019. június 21. péntek 12:38 - HírExtra
 
A kávészünetnek köszönhetjük a mai presszógépeket

Talán különösen hangzik, de a napjainkban olyan népszerű presszógépek története szorosan összefügg a kávészünettel. 1901-ben ugyanis egy Luigi Bezzera nevű milánói likőrgyáros le akarta rövidíteni azt az időt, amit a munkásai a kávézással töltöttek. Arra gondolt, ha gyorsabban le tudná főzni a feketét, akkor az emberek is előbb visszamennének dolgozni.

Némi kísérletezés után meg is találta a megoldást, bár arról nem szól a fáma, hogy a dolgozók ezután rövidebb időt töltöttek-e kávézással. A kávészünet idővel annyira fontos lett az emberek számára, hogy Amerikában még sztrájkolni is hajlandók lettek volna a jól megérdemelt pihenőért.

Szerencsére ma már nem kell küzdeni a kávészünetért, a kávéért viszont néha igen. Mert nincs is annál bosszantóbb, mint amikor kifogy a víz vagy a kávé a tartályból, és újra kell tölteni. De a gép előtt kígyózó sor sem szívderítő, miközben jó lenne végre leülni, és élvezni az aromás italt. Egy megfelelő kapacitású kávégéppel ilyen gondok nincsenek, ezért érdemes olyat választani, ami passzol a munkahely nagyságához.

Óriási kapacitás, hogy senki ne maradjon kávé nélkül


A Koffein Service dr. Coffee F11-es szuperautomata kávégépe minden szempontból ideális a 40 fő felett foglalkoztató munkahelyek számára – irodákba, üzemekbe, bemutatótermekbe –, de akár szállodák reggeliző helyiségébe is remek választás. Hiszen mindent tud, amire egy ekkora cégnél szükség van: nagy a kapacitása, könnyű kezelni, hatalmas a víz- és kávétartálya, és rengeteg féle kávé készíthető vele, így mindenki megtalálja azt, amit a legjobban szeret.



És hogy mit jelent mindez a gyakorlatban? A számok magukért beszélnek


● 120 adag eszpresszó vagy 60 cappuccino óránként.
● 8 literes víz- és 1200 grammos kávétartály.
● 15 bar nyomás.
● ötféle kávéerősség.
● 18 különféle ital, amiket akár személyre is szabhat.

További pont a pozitív oszlopba, hogy a daráló zaja sem fog zavarni senkit, ugyanis a gép halk működésű, így mások nyugodtan dolgozhatnak, amíg Ön kávézik.

Kell ennél több? Talán csak annyi, hogy mindezért nem kell egy vagyont fizetni, hiszen a Koffein Service-től kedvező feltételek mellett bérelhető ez a szuperautomata kávégép. A hozzá való kávé pedig egyenesen a kávékultúra bölcsőjéből, Itáliából érkezik, ahol egy kis manufaktúrában pörkölik négy különféle variációban: 100% arabica, háromféle blend, sőt, még koffeinmentes változat is kapható.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását