2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az OTP benyelt egy albán bankot is

Az OTP Bank száz százalékos tulajdonába került a Societe Generale Csoport albán leánybankja, a Banka Societe Generale Albania SH.A. (SGAL), miután március 29-én megtörtént a tranzakció pénzügyi zárása - tájékoztatta az OTP Bank Nyrt. a tőkepiaci szereplőket hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
2019. április 1. hétfő 12:07 - HírExtra
 

Kiemelték: a SGAL csaknem 6 százalékos piaci részesedésével Albánia ötödik legnagyobb bankja, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív.

Az albán bank megvásárlásával az OTP Csoport már a közép-kelet-európai régió tíz országában van jelen - hívták fel a figyelmet.

A pénzintézet tavaly augusztus elején közölte, hogy többségi tulajdont szerzett a Societe Generale francia nagybank albán és bulgáriai leányvállalatában.

Az OTP Bankcsoport 2018 utolsó negyedévében az elemzői várakozásoknál nagyobb, az egy évvel korábbit 14 százalékkal felülmúló 77,818 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el. A csoport éves adózott eredménye 318,322 milliárd forint lett, szemben az előző évi 281,339 milliárddal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását