2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Jó a hangulat a focimeccs előtt

Pozitív a hangulat a magyar labdarúgó-válogatottnál a szlovákok elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtező előtt - mondta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke kedden az M1 aktuális csatornán.
2019. március 20. szerda 11:29 - HírExtra
 

Szabó Gergő kiemelte: nagyon elszántnak tűnnek a játékosok, és a két utolsó hazai mérkőzés a Nemzetek Ligájában - az Észtország és Finnország elleni, egyaránt 2-0-s siker - önbizalmat adott a csapatnak. Elmondta, mindkét csapatnak és szurkolótábornak nagyon fontos a csütörtöki mérkőzés, de nem ellenségek, hanem ellenfelek lesznek a pályán.

Úgy fogalmazott: nem kell bemutatni a magyar szurkolókat senkinek, tudják, milyen fantasztikus hangulatot teremtenek és hogy űzik a csapatot a sikerek felé. Hozzátette: egy nyolclépéses út első állomása a szlovákiai mérkőzés, és fontos: a tábor minden meccsre elkísérje a válogatottat. Ehhez viszont az kell, hogy ne kerüljenek olyan helyzetbe, mint a Nemzeti Ligája első hazai találkozóján, amikor zárt kapus büntetés miatt teljesen üres volt a stadion.

A játékosok nagyon bíznak benne, hogy a szurkolók kizárólag a buzdításukkal lesznek elfoglalva és semmi mással - közölte Szabó Gergő.

Szólt arról is, hogy öt óra alatt fogyott el az összes jegy a vendégszektorba, ahova kizárólag magyar, a hazaiba pedig kizárólag szlovák állampolgárokat engednek be a rendezők. Ezért akinek nincs jegye, semmiképp se induljon útnak. A szurkolókat érintő tudnivalókat összefoglalták az MLSZ honlapján (www.mlsz.hu).

Arra a felvetésre, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány volt a Dunaszerdahelyi AC edzője, így pontosan tisztában van vele, mit jelent a magyaroknak egy Szlovákia elleni meccs, úgy reagált: az olasz szakvezető csak arra koncentrál, hogy a lehető legjobban felkészítse a csapatot mentálisan és taktikailag is a csütörtöki meccsre.

A magyar válogatott csütörtökön 20.45 órától csap össze a szlovákokkal Nagyszombatban, majd vasárnap 18 órától a világbajnoki ezüstérmes horvátokat fogadja a Groupama Arénában. A csoportban még Wales és Azerbajdzsán szerepel, és az első kettő jut ki a 2020-as kontinensviadalra, melynek részben Budapest is házigazdája lesz négy mérkőzés erejéig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását