2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Ők kapnak pénzt az NMHH-tól

Huszonöt kisközösségi, kereskedelmi és közösségi rádió összesen 77,7 millió forintot kap a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését támogató pályázatának eredményeként, 12,1 millióval pedig fesztiválokat támogatnak - tájékoztatta az NMHH csütörtökön az MTI-t.
2019. február 21. csütörtök 14:39 - HírExtra
 

A Magyar Média Mecenatúra Program hírműsor kategóriájában eredményesen pályázott a kecskeméti Gong Rádió; a miskolci Európa Rádió, a debreceni, a kiskunfélegyházi és a salgótarjáni Rádió1; az Érd FM 101.3; a Gyula és a Sárvár Rádió, a hódmezővásárhelyi Rádió 7; az FM7 Eger; a karcagi Aktív Rádió 93,8; a kisvárdai Friss FM, a szentesi Rádió 451, a gyomaendrődi Rádió Sun, valamint a nyíregyházi 99,4 Sunshine FM.

Szolgáltató magazinműsorok gyártására támogatáshoz jutott a fővárosi Karc FM, a komlói és a soproni Rádió1, a kiskőrösi Kunság Rádió, a nyíregyházi Best FM, a Bajai Rádió, a Berettyó Rádió, a tatabányai Forrás Rádió és a kalocsai Koronafm100. Tematikus magazinműsorokat készíthet a kiskunfélegyházi Rádió Smile.

A Tatabánya 107,0 MHz-es, a Székesfehérvár 106,6 MHz-es és a Dabas 93,4 MHz-es helyi rádiós frekvenciák pályázati eljárásaiban egy-egy ajánlat érkezett, amelyek alaki vizsgálata után a testület nyilvántartásba vette az első két frekvencia esetében a Karc FM Média Kft.-t, utóbbinál pedig a Dabas Sportcsarnok Nonprofit Kft.-t. Az eljárások a tartalmi vizsgálattal folytatódnak.

Hozzájárult a testület, hogy a VLNC FM Rádió Kft. - két hónap halasztással - legkésőbb április 28-án kezdje meg a médiaszolgáltatását a Székesfehérvár 101,8 MHz helyi frekvencián. A tanács engedélyezte a Mambó Rádió Kft. hasonló kérelmét is, amely így a Kaposvár 99,9 MHz jogosultságon legkésőbb június 2-án kezd műsort sugározni.

A testület összesen hat hazai filmes fesztivál támogatásáról döntött. A tanács a március végi 7. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon három kategória nyerteseinek 500-500 ezer forintot, az áprilisi Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon a magyar rövid gyermekfilm kategória legjobbjának szintén félmillió forintos pénzdíjat ajánlott fel.

A közlemény szerint a médiatanács közreműködik a szombathelyi VI. Savaria Filmszemlén is májusban, ahol négy kategória dobogós helyezettjeit összesen kétmillió forinttal támogatja. Az augusztus végi szatmárcsekei V. Kulturális Filmek Fesztiválján a legjobb alkotást készítő filmeseket 800 ezer forinttal, a 16. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál három versenykategóriájának legjobbját összesen hárommillió forinttal díjazza a tanács.

Az október közepi szolnoki Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál három díjához és a fesztivált népszerűsítő logófilmpályázat elismeréséhez a testület összesen 4,3 millió forinttal járul hozzá - tudatta az NMHH.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását