2022. augusztus 9. - Emőd

Murder - gyilkoskiállítás

Szerdától bővült a Murder - A gyilkos tárlat című, az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait dokumentáló kiállítás: egy hónapon keresztül bemutatják azt is, mi történt a bűnözőkkel az elfogásuk után - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) az MTI-vel.
2019. január 16. szerda 13:15 - HírExtra
 

A közleményben azt írták, a tárlaton megtekinthetők a sátoraljaújhelyi börtönmúzeum kiállítási eszközei, folyamatosan vetítik a BvOP ismeretterjesztő filmjét és tematikus előadásokat tartanak a hazai büntetés-végrehajtásról, valamint az életfogytiglanra ítéltek mindennapjairól.

Magyarországon jelenleg 57 jogerősen és 3 nem jogerősen életfogytiglanra ítélt fogvatartott van, ők az úgynevezett "hosszúidejű speciális rezsim" (HSR) körletben vannak elhelyezve, egy- vagy kétszemélyes zárkában. Általában zárkában végezhető munkát csinálnak - például kartondossziékat készítenek, dobozokat hajtogatnak, zacskókat ragasztanak -, napjaikat szigorú felügyelet és rend mellett töltik - ismertették.

A közlemény szerint a kiállítás 21 helyiségben, mintegy ezer négyzetméteren, speciális effektekkel és a modern technológiákkal mutatja be az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosait és történeteiket, például Báthory Erzsébetet, Vlad Tepest, Hasfelmetsző Jacket és Al Caponét. A tárlat megvilágítja az esetek történelmi és társadalmi hátterét, valamint megemlékezik az áldozatokról is - tették hozzá. Az utazó kiállítás Budapesten február 15-ig tekinthető meg, a VI. kerületi Király utcában (Central Passage).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását