2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Eddig rendben vannak a lányok

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, teljesítették elsődleges céljukat, a középdöntőbe jutást, mivel 24-18-ra legyőzték Horvátországot hétfőn a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.
2018. december 4. kedd 09:15 - HírExtra
 

Szombaton a magyar együttes 28-25-re kikapott az előző Eb-n ezüstérmes Hollandiától, szerdán pedig Spanyolország ellen zárja a csoportkört. A négyesből az első három jut tovább a középdöntőbe, és - mint az a meccs utáni számolgatás során kiderült - kedvező gólkülönbségük miatt immár biztos, hogy a magyarok is közöttük lesznek, ugyanis egy esetleges körbeverésből is jól jönnének ki.

"Jól kezdtünk, irányítottuk a játékot, eleinte nem tudtak meglepni bennünket a horvátok, de később az öt-egyes védekezésükkel meggyűlt a bajunk. Kemény és mentálisan nehéz meccs volt, sok kiállítással. Nem voltam teljesen elégedett a játékkal, de boldog vagyok, mert továbbjutottunk, ami az elsődleges célunk volt" - értékelt a lefújás után a dán edző.

A mérkőzés legjobbjának Bíró Blankát választották, aki 28 lövésből 13-at kivédett. A Ferencváros kapusa úgy fogalmazott, tudták, hogy megnyerhetik a találkozót, ha feszesen védekeznek.

"A horvátok nehézzé tudták tenni a meccset, de jól összpontosítottunk, és magabiztos, nagyon fontos győzelmet arattunk" - tette hozzá. Kovács Anna kifejtette, nem volt egyszerű dolguk, a szünetben csak négy góllal vezettek, így a folytatásban is nagyon kellett küzdeniük.

"Rengeteg hibával játszottunk, de azt mondom, ezúttal belefért, mert nyertünk. Sok gólt kaptunk olyan szituációból, amire készültünk, amit megbeszéltünk" - magyarázta a Debrecen jobbátlövője, aki nyolc lövésből öt gólt szerzett.

Hozzátette, időnként túlságosan "laposan" védekeztek, vagyis behúzódtak a hatos vonalra, nem léptek ki a horvát támadókra. A szerdai, spanyolok elleni találkozóról elmondta, egyértelműen azért lépnek majd pályára, hogy győzzenek, és két pontot továbbvigyenek a középdöntőbe.

Lukács Viktória kifejtette, azért teljesítettek ezúttal jobban a magyar szélsők, mert jobban odafigyeltek, s az első meccs után volt is egy külön megbeszélésük, hogy hatékonyabban tudják segíteni a csapatot.

"Készültünk rá, hogy a horvátok minden labdaszerzés után gyors indításokkal próbálkoznak, és meg is tudtuk oldani a feladatot. Megbeszéltük, hogy a váratlan dolgaikra is oda kell figyelnünk, szerintem a védekezésünkre nem lehet panasz" - magyarázta az FTC jobbszélsője, aki mindkét kísérletét gólra váltotta.

Klubtársa, Schatzl Nadine a horvátok ellen megszerezte századik gólját a válogatottban, összesen pedig öt lövésből ötször talált be.

"Nagyon örülök, hogy sikerült ennyi gólt lőnöm a válogatottban. Mindig szeretném jól kezdeni a meccseket, hogy utána nagyobb önbizalommal tudjam értékesíteni a többi helyzetemet" - nyilatkozta a balszélső.

Hangsúlyozta, sok hibával játszottak, de a horvátok még többet rontottak. Kiemelte csapatuk védekezését és a kapusteljesítményt, hiszen csupán 18 gólt kaptak hatvan perc alatt.

"Önbizalommal várjuk a szerda esti mérkőzést, nagyon szeretnénk újabb két pontot szerezni" - szögezte le Schatzl. Nenad Sostaric horvát szövetségi kapitány elmondta, jó mérkőzést játszottak, amelyen a legfőbb problémájuk a helyzetek értékesítésével volt.

"Bíró Blanka kivégzett minket. Nagyon sok játékos hiányzik tőlünk, velük sokkal-sokkal erősebb csapatot alkotnánk" - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását