2024. március 29. - Auguszta

A csehek is durcáskodnak, ahogy mi

Andrej Babis cseh kormányfő javasolni fogja, hogy Csehország - Magyarország és Ausztria példáját követve - ne csatlakozzon az ENSZ globális migrációs csomagjához.
2018. november 1. csütörtök 20:55 - HírExtra
  

A kormány a miniszterelnök csütörtöki prágai nyilatkozata szerint várhatóan a jövő héten fog foglakozni a témával. Andrej Babis, aki egyben a kormányzó ANO mozgalom elnöke, újságíróknak elmondta, hogy a cseh álláspont kialakítását előzetesen még koalíciós partnerével, a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) vezetőivel is meg akarja vitatni.

A politikus az osztrák és a magyar álláspontot osztva úgy látja, hogy a tervezett paktum elmossa a különbségeket a legális és az illegális migráció között, illetve a dokumentum megfogalmazásai lehetővé teszik a különböző értelmezéseket.

"Kormánykoalíciós partnerünknek azt fogom javasolni, hogy mi is úgy járjunk el, mint Ausztria vagy Magyarország" - jelentette ki Babis a cseh parlamenti alsóházban egy ellenzéki képviselő kérdésére válaszolva.

"Nekem sem tetszik a paktum. Arra számítok, hogy a koalícióban döntést hozunk erről" - fejtette ki a kormányfő. Babis később újságíróknak úgy pontosított, hogy a kérdésről tárgyalni kíván Jan Hamácekkel és Tomás Petrícekkel, a bel-, illetve külpolitikai tárca szociáldemokrata vezetőivel.

A kormányfő ugyanakkor megerősítette, hogy Csehország továbbra is elutasítja a migránsok befogadását.

"Nem fogadunk be semmiféle illegális migránsokat. Ez továbbra is érvényes" - szögezte le Andrej Babis. Szerinte a migránskérdés megoldását egy "Afrikának szóló Marshall-terv", vagyis a jelenleginél nagyobb európai gazdasági segítség jelentheti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását