2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Európai hadsereget akar Orbán

Magyarország az elsők között szorgalmazta az európai haderő fejlesztését, megerősítését, és Németország ebben fontos szerepet játszhat - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
2018. július 6. péntek 12:29 - HírExtra
 

Az államtitkár Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár berlini találkozója után elmondta, az egyeztetés baráti, őszinte hangvételű volt, és eredményes is a gazdasági együttműködés fokozása szempontjából.

Az együttműködés két területen léphet szintet: az innováció és a védelempolitika terén. Ugyanakkor továbbra sem értenek egyet a migráció kérdésében - mondta.

"Magyarország szeretne fellépni az illegális bevándorlás ellen, és nem gondolja azt, hogy a bevándorlás lehetőség Európa számára - akár gazdasági értelemben -, ezzel szemben Németország tartja magát ahhoz az állásponthoz, hogy gazdasági értelemben a bevándorlás lehetőség, mert például a munkaerőhiányt tudja orvosolni" - fejtette ki Dömötör Csaba.

Megfogalmazása szerint kibontakozóban van egy "súlyos jogi vita" azzal kapcsolatban, hogy melyik országba kell visszaküldeni az illegális bevándorlókat. Magyarországnak az az álláspontja, hogy Görögországba, de a legnagyobb segítség az lenne, ha a szülőföldjükön boldogulnának a migránsok - hangoztatta az államtitkár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását