2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Zuhanni kezdett az amcsi ipar

Az Egyesült Államokban a vártnál nagyobb mértékben csökkentek áprilisban az ipari megrendelések a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, az U.S. Census Bureau hétfői jelentése szerint.
2018. június 5. kedd 12:18 - HírExtra
 

A feldolgozóipari termékekre leadott megrendelések áprilisban 0,8 százalékkal zsugorodtak az előző havihoz képest az Egyesült Államokban, szemben a március 1,7 százalékos havi növekedéssel.

A megrendelések havi csökkenésének mértéke meghaladta az elemzők által áprilisra jelzett 0,5 százalékos visszaesést.

A tartós javakra leadott megrendelések 1,6 százalékkal mérséklődtek elsősorban a szállítási eszközök megrendeléseinek 6 százalékos, ezen belül is az utasszállító repülőgépek megrendeléseinek 28,9 százalékos csökkenése miatt.

A gépipari cikkekre 0,7 százalékkal kevesebb megrendelés érkezett áprilisban, mint az előző hónapban, ezen belül a bányaipari, olaj- és gázipari berendezésekre 11,6 százalékkal kevesebb, termelőipari berendezésekre pedig 10 százalékkal kevesebb.

Emelkedtek viszont a fémipari cikkekre leadott megrendelések, 1,8 százalékkal. Számítástechnikai és elektronikai cikket 1,1 százalékkal, elektromos berendezést, készüléket és alkatrészt pedig 1,8 százalékkal rendeltek többet, mint az előző hónapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását