2024. május 29. - Magdolna

50 milliós bírság is várhat az áramszolgáltatóra

A TIGÁZ után az Elektromos Műveknél (ELMŰ) is vizsgálódik az Energia Hivatal, amiért a szolgáltató összesen félmillió számlát nem tudott időben kikézbesíteni és ezzel nem teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségeit - mondta a Független Hírügynöks
2007. március 1. csütörtök 16:06 - Hírextra
Nagy Tibor elmondta, hogy az ELMŰ 2006 telén állt át új számlázási rendszerre a kétmillió lakossági fogyasztónál, azonban adathibák miatt 95 ezer fogyasztót hibásan regisztrált az új rendszer. Ők emiatt nem kapták meg számláikat. Az Energia Hivatal február elején kezdett vizsgálatot a megnövekedett lakossági bejelentések miatt.

Nagy Tibor hangsúlyozta: az ELMŰ hibázott, amikor a személyes és telefonos ügyfélszolgálata nem tudta ellátni a bejövő panaszokat, így fordulhatott elő, hogy még jelenleg is 3000 fel nem dolgozott panasz van a vállalatnál.

A vizsgálat ugyanakkor megállapította, hogy a hibát sikerül megoldani. A fogyasztók megkapták az elmaradt számláikat és késedelmes határidőt is kaptak: egy hónapban csak a tárgyhavi és egy elmaradt számlát kell befizetniük. Arról viszont egyelőre nincs pontos adat, hogy hány fogyasztó nem kapta még meg vissazmenőleg a számláit.

Nagy Tibor hangsúlyozta, hogy az Energia Hivatalnak nem célja bírásg kiszabása, azonban ha a vizsgálat lezárultáig - április elejéig - az ELMŰ nem oldja meg az összes panaszt, akkor pénzbírságot szabnak ki, ami legfeljebb 50 millió forint lehet.

Az Energia Hivatal hasonló okok miatt már a TIGÁZ-nál is vizsgálódik, de még ott sem dőlt el kap-e pénzbírságot a szolgáltató.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását