2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A nagy favorit is rajthoz áll

A férfi 1500 méter világbajnoki címvédője, a kenyai Elijah Manangoi is indul a székesfehérvári Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon, melyen 1000 méteren áll majd rajthoz.
2018. június 1. péntek 13:18 - HírExtra
 

A tavalyi szabadtéri londoni vb aranyérmese - aki 3:28.80 perces egyéni csúccsal rendelkezik 1500-on - egyértelmű favoritként rajtol majd el a két és fél körös távon, ám a mezőnyben több komoly kihívja is akad.

A szervezők pénteki hírlevele szerint a szabadtéren 800-on vb-harmadik (2013), fedettpályán pedig 1500-on világbajnok (2014) dzsibuti Ayanleh Souleiman lehet a legveszélyesebb Manangoira. A magyarok közül Kazi Tamás, Kovács Benjámin és Kiss Gergő vág majd neki a távnak.

A középtávfutó számok kifejezetten erősek lesznek majd Székesfehérváron, ugyanis férfi 3000 akadályon 8 percen belüli időeredménnyel rendelkező futó is lesz a mezőnyben a kenyai Jairus Kipchoge Birech személyében, míg női 1 mérföldön a verseny egyik legnagyobb sztárja, Genzebe Dibaba lesz érdekelt. A szabadtéren 1500-on világcsúcstartó etióp atlétának többek között az idén már 4 percen belüli időt is elért marokkói Rabebe Arafival, illetve a dohai Gyémánt Liga-versenyen második kenyai Nelly Jepkosgeijel kell csatáznia az első helyért.

A 8. Gyulai Memorialt július elsején és másodikán rendezik meg Székesfehérváron.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását