2024. április 20. - Tivadar

Elkeveredett Sors új úszódressze

Megérkezett Pekingbe, de mégsem juthat hozzá új dresszéhez Sors Tamás, aki csütörtökön a 200 méteres vegyesúszás döntőjében indul a pekingi paralimpián.
2008. szeptember 11. csütörtök 11:15 - Hírextra
"Amikor érdeklődtünk, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a rossz címzés miatt továbbküldték a hongkongi elosztó központba" - mondta az MTI-nek Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke. "Azonnal intézkedtünk, hogy fordítsák vissza a küldeményt, ez meg is történt, de a másfél óra múlva kezdődő döntőkig nem érkezik meg a dressz."

A sportvezető elmondta, egyelőre nem tudni, miben úszik majd Sors a döntőben.
"Az egyik lehetőség, hogy Kovács Ervin dresszét veszi majd fel. Viszont Ervin is döntős és a két finálé között 40 perc a szünet, ennyi idő alatt kellene megszárítani a dresszt. Ha ez nem sikerül, akkor nem lehet felvenni, mert vizesen olyan kemény, mint a páncél. Hajszárítóval nem lehet szárítani, mert a meleget nem bírja az anyaga, esetleg kitesszük a napra, nem tudom, mit fogunk csinálni."
Gömöri hozzátette: a riválisok egy-egy Speedo-dresszt csak egyszer használnak és minden alkalommal új ruhában szállnak vízbe.

"Mi is hallottunk arról, hogy ezek a dresszek nem tartósak, nem lehet többször használni őket. A magyarországi forgalmazó érdeklődésünkre azt mondta, a mi dresszeink tartósak lesznek, nem kell aggódnunk, egy sportolónak bőven elég lesz egy mez a paralimpiára. Sajnos kiderült, hogy ezek is tönkremennek, Ervin dressze is elég megviselt állapotban van. Partnerünk mindent megtesz a megoldásáért, sokat segít ebben a nehéz helyzetben. Ettől függetlenül számomra érthetetlen, hogy versenyzőinket hogyan lehetett ilyen helyzetbe hozni. Amikor mindennek jelentősége van, nem fordulhatna elő, hogy a nem megfelelő dressz miatt kerülünk hátrányba a riválisokkal szemben. Ha hazaérünk, mindenképpen ki fogjuk vizsgálni, hogyan fordulhatott ez elő."

A 17 éves sportolónak a 100 m gyors döntője alatt - melyben bronzérmet szerzett - elszakadt az úszódressze. A Speedo Magyarországról nem tudott másikat küldeni, mert Sors méretében egy sem volt raktáron, ezért Angliából kellett rendelni egy újat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását