2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Irtják a szúnyogokat

Megkezdődött a kémiai szúnyogirtás, amely ezen a héten 70 ezer hektárt érint - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.
2018. május 7. hétfő 15:31 - HírExtra
 

Mukics Dániel közleményében ismertette: harmadik hetébe lép a katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés, az elmúlt két hétben biológiai lárvagyérítés zajlott, amelynek során 7300 hektárnyi vízfelületre juttattak el szúnyoglárvákat elpusztító környezetbarát készítményt.

Hozzátette: ezen a héten Budapest és Szeged mellett Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Veszprém megyében az esti órákban földről és levegőből permeteznek majd. A jövő héten Csongrád megyében a gyérítés azokon a településeken folytatódik, amelyeket most nem kezelnek, de emelkedik a szúnyogok száma.

Tudatta: a nyárias időjárás miatt országszerte sok a szúnyog, ezért a héten 283 település belterületén kezdik meg a permetezését. Az intenzív védekezés első lépése azokat a területeket érinti, ahol a legtöbb a szúnyog. A permetezéshez kis mennyiségű irtószert használnak, amely ebben a koncentrációban csak a méhekre lehet veszélyes, azonban a méhészek értesítése mindenhol időben megtörtént.

A központi szúnyoggyérítési programot a katasztrófavédelem irányítja, az aktuális heti ütemterv elérhető a katasztrófavédelem honlapján - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását