2024. március 29. - Auguszta

Lengyeleknél dalolnak a fiúk

Négynapos lengyelországi koncertsorozatát kezdi el csütörtökön este a Szent Efrém Férfikar a sziléziai vajdasági központban, Katowicében, ahol a Magyar Nap alkalmából lép fel, majd más városokban a visegrádi országok zeneszerzőinek férfikari műveiből összeállított programot mutat be.
2018. április 6. péntek 12:05 - HírExtra
  
A katowicei Karol Szymanowski zeneakadémián zajló csütörtök esti ünnepséget Feliks Netz emlékének szentelik. A 2015 áprilisában elhunyt katowicei irodalmár a magyar irodalom neves fordítója is volt.

Péntektől vasárnapig a Szent Efrém Férfikar Szokolay Dongó Balázs dudás-furulyással együtt három dél-lengyelországi városban, Bielsko-Bialában, Zabrzében, majd Krakkóban lép fel. Zabrzében a kórus a helyi Quido bánya 170 méter mélyen lévő Szent Borbála kápolnájában szólal meg.

A krakkói filharmóniában záruló turnén a visegrádi országokból származó művészek alkotásait mutatják be a magyar V4-elnökség keretében. A hangversenyeken Bartók Béla, Kodály Zoltán és Liszt Ferenc művei mellett a lengyel Romuald Twardowski, Witold Lutoslawski, a cseh Leos Janácek, valamint a szlovák Ján Levoslav Bella alkotásai szólalnak meg.

A 2002-ben alakult Szent Efrém Férfikar - amelynek alapítója és művészeti vezetője a Liszt-díjas Bubnó Tamás - nagy hangsúlyt helyez az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatására és a magyar férfikari hagyomány ápolására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását