2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Alpesi síben is indulunk az olimpián

A nemzetközi szövetség (FIS) döntése értelmében Magyarország is indulhat az alpesi sízők csapatversenyében a február 9-én rajtoló phjongcshangi téli olimpián, így a férfiaknál és a nőknél is két-két versenyző képviselheti majd az országot.
2018. január 26. péntek 08:02 - HírExtra
 
A hazai szövetség (MSSZ) csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a csapatverseny kvótái közül többet is visszamondtak, ezek egyikét kapta meg Magyarország.

Az MSSZ hétfőn úgy határozott, hogy a férfiaknál Kékesi Mártont, a nőknél pedig Hozmann Szonját és Maróty Mariannt jelöli a csapatba. A nők esetében ugyanakkor jelezte, hogy - a térdszalag-szakadást szenvedett Miklós Edit eredményei révén járó két indulási joggal - csak abban az esetben mehet mindkét síző, ha a FIS elfogadja az egyik kvóta B kvalifikációs versenyzőhöz kerülését.

A legfrissebb fejlemények után ugyanakkor erre már nem kell várni, mivel a csapatversenyen való szerepléssel automatikusan két-két helyet szerez az adott ország. A férfiaknál Kékesi Márton mellett Samsal Dalibor lesz tagja a csapatnak.

A magyar sportolói küldöttség így 19 fős lesz Phjongcshangban. Rövidpályás gyorskorcsolyában Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor, Oláh Bence, gyorskorcsolyában Nagy Konrád, míg műkorcsolyában Tóth Ivett képviseli a magyar színeket. Alpesi síben Kékesi, Dalibor, Hozmann és Maróty indulhat, míg sífutásban az egy-egy magyar szereplési joggal Kónya Ádám és Szőcs Emőke. Szerdán derült ki, hogy Swaney Elizabeth révén a síakrobaták félcső számában is lesz magyar a dél-koreai játékokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását