2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Öt kiló fű - ezt már nem szívják el

Csaknem öt kilogramm marihuánát, valamint több millió forintot találtak a fővárosban egy kábítószer-kereskedő testvértrió és két társa elfogása után - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon csütörtökön.
2018. január 18. csütörtök 15:45 - HírExtra
 
Azt írták, a nyomozás során megállapították, hogy három testvér - a 32 éves T. Szilveszter, a 30 éves T. Kornél, valamint a 26 éves T. Thomas - és két társuk rendszeresen árult kábítószert.

A 21 éves Sz. Dániel és a 44 éves K. Gyula először csak fogyasztás céljából vásárolt a három férfitól, majd kis idő elteltével ők is beszálltak a kereskedésbe. Később a marihuána, az amfetamin, valamint a kokain kereskedelmi mennyiségű beszerzésében és tárolásában is segédkeztek.

Sz. Dánielt, T. Kornélt és T. Thomast kedd délelőtt fogták el Budapest XIII. kerületében. Aznap délután egy óbudai benzinkútnál a harmadik testvér, majd két órával később III. kerületi lakcímén K. Gyula is rendőrkézre került.

A nyomozók az öt budapesti férfi lakásán tartott házkutatáskor egy kábítószer-kereső kutya segítségével csaknem öt kilogramm marihuánát - értéke 12,5 millió forint -, több mint fél kilogramm kábítószergyanús fehér port, háromszázharminc tablettát, a csomagoláshoz használatos eszközöket, ötezer-ötszáz eurót és hárommilliónál több forintot találtak.

A rendőrök lefoglaltak három autót is, mivel gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a kábítószer-kereskedésből befolyt pénzből vásárolták a járműveket.

A férfiakat gyanúsítottként hallgatták ki, majd kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását